X
 
 

Протест с искане за оставката на ръководителя на Антикорупицонната комисия - заради корупция

7602 27
photo of Протест с искане за оставката на ръководителя на Антикорупицонната комисия - заради корупция
Снимка: БГНЕС
"Човекът, който трябва да разследва корупцията и незаконно имущество, излъга държавата, медиите и обществото за собствения си имот! Искаме незабавно оставката на главния конпир Пламен Георгиев!". Това пише в събитие във Facebook, организирано с цел протест с искане на оставката на председателя на Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) Пламен Георгиев, който дотук в кариерата си се прочу като наблюдаващ прокурор по случая "Ало, Ваньо". Съгласно обявлението, протестът трябва да се проведе в понеделник, 1 април, от 18:30 часа на пл. "Св. Неделя"

Искането за оставката на Георгиев идва заради участието му в сагата "Апартаментгейт" и по-точно заради това на каква цена си е купил през 2012 година апартамент и две паркоместа в столичния квартал „Гео Милев”, плюс друг апартамент на ул. "Професор д-р Георги Павлов", както и какво е декларирал като големина на имота и цена. Медийни проверки на данните на официалната имотна декларация на Георгиев като човек, заемащ висок публичен пост и нотариалния акт на имота, купен 2012 година, показват разминаване от почти 57 000 лева. Георгиев е декларирал цена от 207 318 лева, но в нотариалния акт пише 264 310 лева. Председателят на КПКОНПИ обаче казва, че данъчната оценка била всъщност 165 192 лева.

Прокуратурата не коментира ще разследва ли и за корупция и данъчни престъпления по "Апартаментгейт"

Нямаме какво повече да коментираме, докато не завършим обявената вече проверка. Това заяви пред Actualno.com Румяна Арнаудова, говорите...

Освен това – пред ПИК и БЛИЦ Георгиев казва, че си купил имотите в "Гео Милев" без да има акт 16, но според "Капитал" нотариалният акт сочи друго – че такъв акт има и е издадена месеци преди сделката. Отделно председателят на КПКОНПИ казва и, че си е помогнал за сделката в "Гео Милев" с дарен от родителите му апартамент, но въпросният апартамент в "Люлин" е продаден чак през 2017 година, а не през 2012 година, когато е закупен този в "Гео Милев".

Георгиев има и жилище на последния етаж на сграда на ул. "Професор д-р Георги Павлов", построена преди десетина години, с тераса с 48 кв. метра по имотна декларация. Само че се оказа, че има още една тераса – на покрива на сградата, от 186 кв. метра. Георгиев твърди, че тя е "обща част по смисъла на чл. 38 от Закона за собствеността". Освен това той се вижда и жертва на медийна атака заради оповестените данни.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 4 от 5. Гласували общо: 7 потребители
 • Анонимен 8 Анонимен преди 4 месеца Профил на трол?
  Къде е сега тва лайно Марги Драганова да ни каже че и тоя е невинен като Цвъки
 • Боко Мазника от БРЕГ 8.1 Боко Мазника от БРЕГ преди 4 месеца Профил на трол?
  При управлението на ГЕРБ и ОП, нещата в страната са неспасяеми!!! Подслушване, репресии, псувания, заговори, интриги, простотии и др. !!! Смешникът Борисов със своята маша Цветанов докараха държавата до тази ситуация!!! Смешникът Борисов и Цветанов бавно и неотвратимо вървят към пандиза!!! В най-новата история на България само един факт е по-срамен от управлението на Смешникът Борисов и това виж още ›› е фактът, че Смешникът Борисов и Цветанов са още на свобода!!! Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка“ !!!
  : 1 !
 • Боко Мазника от БРЕГ 8.2 Боко Мазника от БРЕГ преди 4 месеца Профил на трол?
  Човекът, който има отговорност и е натоварен с държавната власт да се бори с корупцията трябва да е прозрачно чист!!! Оказва се, че не е така. При шефа на КНКОНПИ Пламен Георгиев има разминаване в цените на имотното му състояние, става въпрос не само за занижаване на цените, а за жилищно пространство, като се тълкува като общи части!!! „Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка“ !!!
  : 1 !
 • Боко Мазника от БРЕГ 8.3 Боко Мазника от БРЕГ преди 4 месеца Профил на трол?
  Няма подозрения – Мафията ГЕРБ и ОП плаща такса ”Спокойствие” на ДПС!!! Става дума за изнудване!!! Въобще не става дума за религия, а за задължения на всички български граждани, фирми, организации!!! Всички организации плащат своите данъци!!! Става дума за опрощаване на данъци, което е против конституцията и против здравия разум!!! „Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка“ !!!
  : 1 !
 • Боко Мазника от БРЕГ 8.4 Боко Мазника от БРЕГ преди 4 месеца Профил на трол?
  Депутатите от ГЕРБ, ОП и ДПС работят за дефектни закони - закони срещу законността в държавата, срещу Конституцията в държавата и следователно колкото по-дълго работят, толкова по-голяма вреда ще нанесат, но пък с това ще покажат краха на парламентаризма във вида, в който в България се е установил“!!!„Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка“ !!!
  : 1 !
 • Боко Мазника от БРЕГ 8.5 Боко Мазника от БРЕГ преди 4 месеца Профил на трол?
  Мафията ГЕРБ и ОП са най голямата напаст върху Българския народ!!! Цигани, Бандите, Крадци, Убийци, Измамници, Лъжци и Манипулатори всички тези са в Мафията ГЕРБ и ОП!!! Мафията ГЕРБ и ОП се управлява от Смешникът Борисов!!! Дано скоро Мафията ГЕРБ и ОП да паднат от властта и всички те да влязат в затвора, където им е мястото!!! „Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка“ ! виж още ›› !!
  : 1 !
 • Боко Мазника от БРЕГ 8.6 Боко Мазника от БРЕГ преди 4 месеца Профил на трол?
  Групировката ГЕРБ и ОП действат като старите групировки - изнудват, крадът, присвояват нагло и още по-нагло слага лепенки ГЕРБ и ОП!!! Ако си от ГЕРБ и ОП ставаш за всичко, но проблемът е, че само съдии, прокурори, полицаите, тъпанари, мафиоти и мутри са в този отбор на мафията!!!! Проверки и обиски МОГАТ да се правят навсякъде, но трябва съдебно решение !!! Не може КПКОНПИ и полицаите да безчинс виж още ›› тват навсякъде !!! „Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка“ !!!
  : 1 !
 • Боко Мазника от БРЕГ 8.7 Боко Мазника от БРЕГ преди 4 месеца Профил на трол?
  Мафия на ГЕРБ и ОП започнаха да използват създадената и контролирана от тях Специализирана прокуратура за сплашване, за заплаха, за публично унижение на своите противници!!! Опитват се да смажат тези, които показват как ГЕРБ и ОП - тази организирана престъпна група, разграбва България!!!. Това няма да спре умният български гласоподавател!!! „Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка виж още ›› “ !!!
  : 1 !
 • Боко Мазника от БРЕГ 8.8 Боко Мазника от БРЕГ преди 4 месеца Профил на трол?
  На 31.10.2013 г Йордан Цонев заявява в НС: „Бойко Борисов е мутра. Той е основател на СИК. Казвам го от трибуната на парламента и въобще не се притеснявам. Като говорите, че трябва да изчистим мутрите от България, трябва да почнем от вашия председател.) „Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка“ !!!
  : 0 !
 • Боко Мазника от БРЕГ 8.9 Боко Мазника от БРЕГ преди 4 месеца Профил на трол?
  Мафия на ГЕРБ и ОП е овладяла всички институции в държавата, както и всички медии. С малки изключения. Така омертата се спазва, но тя наказва всички. Унизена България се отдалечава все повече от Европейските ценности. Смешникът Бойко Борисов, без срам и притеснение ни унижава навсякъде по света. Наскоро дори и в ООН. Европейската сцена вече му е тясна. Смешникът Бойко Борисов не спира да говори виж още ›› простотии, хвалби и лъжи. Също като при безразборното строителство навсякъде в страната. Не стига, че мафиотите на ГЕРБ и ОП ни ограбиха, но вече ни натрапват и какво да гледаме, слушаме и "ценим" !!! Обезличаването на нацията води до нейното намаляване, чувствително и безвъзвратно!!! Метастазите са обхванали всички области на живота у нас и населението няма защита от тях. Но защо българският народ, не иска да се защитава??? Но малкото борещи се с тях са все по-притиснати и безпомощни!!„Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка“!!!
  : 0 !
 • Боко Мазника от БРЕГ 8.10 Боко Мазника от БРЕГ преди 4 месеца Профил на трол?
  Шефът на КПКОНПИ Пламен Георгиев се е сдобил с два имота на възлови места в София за много по-ниски цени от реалните!!! Единият се намира на около 200 метра от ул. „Латинка“, приютила новодомеца Цветан Цветанов!!! Точно в този скъпарски район Георгиев е платил за апартамента си по 850 евро на кв. м.!!! В този скъпарски район за по-малко от 1500 евро на кв. м. посмъртно не може да се намери им виж още ›› от!!! До смешникът Бойко Борисов и депутати от ГЕРБ и ОП, смятате ли, че шефът на КПКОНПИ Пламен Георгиев има морално право да извърши проверка на скандалните имотни сделки??? „Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка“!!!
  : 0 !
 • Боко Мазника от БРЕГ 8.11 Боко Мазника от БРЕГ преди 4 месеца Профил на трол?
  Вие сте прости и аз съм прост, затова се разбираме. Това са думи на Смешникът премиер Бойко Борисов през март 2012 година!!! Смешникът Бойко Борисов е идол на неграмотните български граждани. Целта е постигната – неграмотните български граждани гласуват за Бойко Борисов и ГЕРБ??? Правителството на Борисов докара най-много беднотия, несправедливост и доведе до тотална разруха, глад, мизерия и м виж още ›› асови самоубийства в България??? Да бъде забранено гласуването на неграмотните български граждани!!! Нормален /трезвомислещ/ Български гласоподавател, никога не би гласувал за ГЕРБ и ОП???„Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка“!!!
  : 0 !
 • Анонимен 7 Анонимен преди 4 месеца Профил на трол?
  Айдеее поредния слуга на бойко корумпирана трябва да се бори с корупцията.....бойко е знаял какъв мафиот е такива са прокурорите и съдиите все мафиоти....бойко се издъни отвсякъде
 • Боко Мазника от БРЕГ 7.1 Боко Мазника от БРЕГ преди 4 месеца Профил на трол?
  Вие сте прости и аз съм прост, затова се разбираме. Това са думи на Смешникът премиер Бойко Борисов през март 2012 година!!! Смешникът Бойко Борисов е идол на неграмотните български граждани. Целта е постигната – неграмотните български граждани гласуват за Бойко Борисов и ГЕРБ??? Правителството на Борисов докара най-много беднотия, несправедливост и доведе до тотална разруха, глад, мизерия и м виж още ›› асови самоубийства в България??? Да бъде забранено гласуването на неграмотните български граждани!!! Нормален /трезвомислещ/ Български гласоподавател, никога не би гласувал за ГЕРБ и ОП???„Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка“!!!
  : 0 !
 • Анонимен 6 Анонимен преди 4 месеца Профил на трол?
  георгиев е приел за оставка , веднага след лозан панов.
 • Боко Мазника от БРЕГ 6.1 Боко Мазника от БРЕГ преди 4 месеца Профил на трол?
  Вие сте прости и аз съм прост, затова се разбираме. Това са думи на Смешникът премиер Бойко Борисов през март 2012 година!!! Смешникът Бойко Борисов е идол на неграмотните български граждани. Целта е постигната – неграмотните български граждани гласуват за Бойко Борисов и ГЕРБ??? Правителството на Борисов докара най-много беднотия, несправедливост и доведе до тотална разруха, глад, мизерия и м виж още ›› асови самоубийства в България??? Да бъде забранено гласуването на неграмотните български граждани!!! Нормален /трезвомислещ/ Български гласоподавател, никога не би гласувал за ГЕРБ и ОП???„Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка“!!!
  : 0 !
 • Цвъкито изритва Бойко 5 Цвъкито изритва Бойко преди 4 месеца Профил на трол?
  Цвъ командва всичко в България - в парламента председателката и шефката на ГЕРБ групата са негови хора, той командва структурите по места, той подрежда листите за избори, той назначава кметовете, той провежда конференциите по места, структурите му са подчинени, той променя законите ...
 • Боко Мазника от БРЕГ 5.1 Боко Мазника от БРЕГ преди 4 месеца Профил на трол?
  Вие сте прости и аз съм прост, затова се разбираме. Това са думи на Смешникът премиер Бойко Борисов през март 2012 година!!! Смешникът Бойко Борисов е идол на неграмотните български граждани. Целта е постигната – неграмотните български граждани гласуват за Бойко Борисов и ГЕРБ??? Правителството на Борисов докара най-много беднотия, несправедливост и доведе до тотална разруха, глад, мизерия и м виж още ›› асови самоубийства в България??? Да бъде забранено гласуването на неграмотните български граждани!!! Нормален /трезвомислещ/ Български гласоподавател, никога не би гласувал за ГЕРБ и ОП???„Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка“!!!
  : 1 !
 • Боцко е "прочетен вестник" ! 4 Боцко е "прочетен вестник" ! преди 4 месеца Профил на трол?
  Докато е бил в килийното училище на Живков, ББ изглежда е пропуснал един важен урок. И той е, че не се предоставя цялата власт на „Втория човек“, фатално може да се окаже, дори ако се създаде подобно впечатление в публиката, както стана в нашия случай.
 • Боко Мазника от БРЕГ 4.1 Боко Мазника от БРЕГ преди 4 месеца Профил на трол?
  Вие сте прости и аз съм прост, затова се разбираме. Това са думи на Смешникът премиер Бойко Борисов през март 2012 година!!! Смешникът Бойко Борисов е идол на неграмотните български граждани. Целта е постигната – неграмотните български граждани гласуват за Бойко Борисов и ГЕРБ??? Правителството на Борисов докара най-много беднотия, несправедливост и доведе до тотална разруха, глад, мизерия и м виж още ›› асови самоубийства в България??? Да бъде забранено гласуването на неграмотните български граждани!!! Нормален /трезвомислещ/ Български гласоподавател, никога не би гласувал за ГЕРБ и ОП???„Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка“!!!
  : 0 !
 • Анонимен 3 Анонимен преди 4 месеца Профил на трол?
  Лема : Щом е ГРОБар, той е далавераджия и крадец !
 • Анонимен 3.1 Анонимен преди 4 месеца Профил на трол?
  Аксиома: Щом е БеСеПар, той е крадец и внук на убийци!
  : 15 !
 • Боко Мазника от БРЕГ 3.2 Боко Мазника от БРЕГ преди 4 месеца Профил на трол?
  Вие сте прости и аз съм прост, затова се разбираме. Това са думи на Смешникът премиер Бойко Борисов през март 2012 година!!! Смешникът Бойко Борисов е идол на неграмотните български граждани. Целта е постигната – неграмотните български граждани гласуват за Бойко Борисов и ГЕРБ??? Правителството на Борисов докара най-много беднотия, несправедливост и доведе до тотална разруха, глад, мизерия и м виж още ›› асови самоубийства в България??? Да бъде забранено гласуването на неграмотните български граждани!!! Нормален /трезвомислещ/ Български гласоподавател, никога не би гласувал за ГЕРБ и ОП???„Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка“!!!
  : 0 !
 • Анонимен 2 Анонимен преди 4 месеца Профил на трол?
  Типичен Цеци-Борисовец! ЛАКОМО ПРАСЕ!
 • Боко Мазника от БРЕГ 2.1 Боко Мазника от БРЕГ преди 4 месеца Профил на трол?
  Вие сте прости и аз съм прост, затова се разбираме. Това са думи на Смешникът премиер Бойко Борисов през март 2012 година!!! Смешникът Бойко Борисов е идол на неграмотните български граждани. Целта е постигната – неграмотните български граждани гласуват за Бойко Борисов и ГЕРБ??? Правителството на Борисов докара най-много беднотия, несправедливост и доведе до тотална разруха, глад, мизерия и м виж още ›› асови самоубийства в България??? Да бъде забранено гласуването на неграмотните български граждани!!! Нормален /трезвомислещ/ Български гласоподавател, никога не би гласувал за ГЕРБ и ОП???„Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка“!!!
  : 0 !
 • Анонимен 1 Анонимен преди 4 месеца Профил на трол?
  Е тва само в България може да се види. Вижте тоя тъпак и Кьовеши и си вадете изводи.
 • Боко Мазника от БРЕГ 1.1 Боко Мазника от БРЕГ преди 4 месеца Профил на трол?
  Вие сте прости и аз съм прост, затова се разбираме. Това са думи на Смешникът премиер Бойко Борисов през март 2012 година!!! Смешникът Бойко Борисов е идол на неграмотните български граждани. Целта е постигната – неграмотните български граждани гласуват за Бойко Борисов и ГЕРБ??? Правителството на Борисов докара най-много беднотия, несправедливост и доведе до тотална разруха, глад, мизерия и м виж още ›› асови самоубийства в България??? Да бъде забранено гласуването на неграмотните български граждани!!! Нормален /трезвомислещ/ Български гласоподавател, никога не би гласувал за ГЕРБ и ОП???„Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка“!!!
  : 0 !
Нагоре
Последно в Актуално