Новината е, че е топло и ще пукнеш

12322
Новината е, че е топло и ще пукнеш
Снимка: iStock/Guliver

Температурите са над 30 градуса и това е изумително. Цари медийно напрежение. Работи разследващата журналистика - нека видим кога в последните години е било толкова топло и дали сега не е по-топло. Няма спор: това лято винаги е по-горещо от предишното. От 2002 година до днес всяко следващо лято е с пет градуса по-топло. Затова и има такъв интерес към Марс - там не е толкова топло. Поне докато не се заселят първите медии. 

Навън е 35, но като гледаш телевизия вече се чувства като 60. Жегите са "невиждани". Направо да го кажем като ген. Мутафчийски - връхлита ни нещо с "невиждана ярост". Щабът "Слънце" може да започне да работи. Основно опасение: дошло е лято и когато е лято, пече. Основна задача: да се информираме колко много пече и като излизаме навън да се чувстваме като онези първите, дето са влезли да видят какво става в Чернобил. 

Да поканим експерт по хидратиране и той да обясни колко чаши вода трябва да изпиеш, когато ти е топло. Понеже когато ти е топло въобще не ожадняваш и забравяш да пиеш вода. Много хора си отидоха така - не слушаха експертите по хидратиране и макар да се потяха и сумтяха по горещите улици, така и не пиха вода. Вземаха си горещ чай и горещ шоколад, а някои си ги носеха в термос. Много сбъркаха. 

Обикновено, забелязано е от медиите, е изключително топло в Пловдив. В градове като Пловдив трябва да вият непрекъснато сирени и от тях да се чува: Внимание, Внимание, зверска жега е, лошо ви се пише, майна! Може да се въведе обратното на вечерен час: да е позволено само след 21.00 да се излиза навън, защото иначе е опасно. По това време пловдивчани да са на улиците и да се поздравяват едни други, че и днес са оцелели. 

Не можем да кажем същото за тези от Сандански. 

Но накрая се стига до последния кошмар. Понеже е много топло и понеже има отпуски, много хора - едновременно - решават да отидат на море. Това задръства изходите от София и може да попаднете на изумителна картина. Когато има много коли близо една до друга, които не се помръдват, това се нарича задръстване, и то не може да мине незабелязано. Понеже една от колите е на телевизиите. Имам предположение, впрочем - че тази кола на телевизиите е постоянно там. Като каравана на плажа. И ето, че всички условия за катаклизъм са изпълнени: представете си задръстване, по време на което, освен всичко, е и топло. Не би могло да бъде по-лошо. И не би могло да бъде по-добре за т.нар. Breaking News. Или на български - Горещи новини. Дали това е случайно съвпадение? 

Момент да си налея топъл чай и да помисля.

 

Автор: Райко Байчев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АКТУАЛНО:

Голямата драматична промяна: ГЕРБ се заварява за абсолютната власт

Иран срещу Израел: Засега вълкът е сит, агнето – цяло

Ситуацията е "подръж малко тая контрабанда, избори идат"

За всички има място под Феномена. В скута му - тоже

Завръщането на Борисов и Пеевски, в сглобка N2

Режим "ротация": Държавата-пумпал, завинаги въртяна без промяна

"Перфектният полицай" и неговите неприятели: войната между ГЕРБ-ДПС и ПП-ДБ ескалира

Разглобка: "Турски поток" пресъхва за пред хората

Като денонощен клекшоп: Инфинити парламент и така до края на света

Дзен или изкуството да изслушваш главни прокурори

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com