Паралелната (не)реалност

6760
Паралелната (не)реалност
Снимка: iStock/Guliver

Не знам дали (вече) се интересувате от новини, минаващи по т.нар. големи български медии, предимно телевизии. Откровено казано, ако не се занимавах с тази професия – не знам още колко време, и аз щях да спра да се интересувам. Не за друго, а защото упорито се опитват да ни натрапят някаква реалност, която не съществува.

Само в края на миналата седмица имаше две изключително скандални новини, които така и не намериха развитие във фокус на общественото внимание. Първата – че с написване на две-три думи и символи в Google можеш да овладееш куп държавни сайтове, сякаш си им администратор. Буквално можеш! И това не е никакво хакерство, не е "ама тези институции са жертва", по г-н Иван Гешев, канещ се да става следващ главен прокурор и защитаващ с тази теза НАП за хакерската атака срещу Приходната агенция. Жертви са, но на друго – на безпределна липса на сиво вещество! Тази липса пречи в България да има каквото и да е, което можем да опишем с думичката "държавност". Тя ще попречи накрая и на държавните тарикати, които си мислят, че може вечно да я карат така.

Ако искате Гештапо – мълчете, сега е моментът

Като цяло политиката е мръсна работа и е въпрос на гледна точка. Твърде често истината има много лица – затова и светът, в който ...

Всъщност, все повече се натрапва усещането, че "държавата" съществува само за да преразпределя спечеленото от мнозинството в полза на малцинството, като междувременно немного успешно се прави, че се грижи за интересите на мнозинството. Тук е мястото и на втората новина – че веднъж годишно ще трябва да ходим в банката, където имаме сметка, за да ни видят ние ли сме, не сме ли. А ако си проявил достатъчно разум да разпределиш парите си на няколко места, за да не тичаш в някой хубав ден както беше с КТБ, тогава обикаляш навсякъде! Тази велика предпазна мярка срещу прането на пари още не е приета, но натам върви. Представям си сега значи как Делян Пеевски, който има декларирани 4 отделни сметки за общо няколко милиона лева, ще ходи да го видят той ли е, не е ли – че ако не е той, КОЙ ли е ... Мартин Петров може пък да ходи повече от веднъж - че току виж заминали още едни милиони ...

Та по тези две теми някой извън обичайните вече заподозрени в интернет да реши да поговори, да вдигне шум? Защото те ни засягат всички, всички до един – за разлика от явно частни случаи на поредната катастрофа някъде си. Щом обаче ни засягат всички, значи засягат и няКОЙ, който може да ни изпляска през устата и нас, тъй като искаме да говорим. И затова минаваме така, паралелно. Докато накрая не ни минат и нас – тогава обаче ще е прекалено късно, защото сме си спинкали в паралелната (не)реалност!

Автор: Ивайло Ачев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АКТУАЛНО:

А защо Малкович не постави "Под игото"? Ще се съизмери с "Хъшове"

Случаят Даная или защо моралът е най-важен за едно общество

Завръщането на легендарния лечител и мъченик Мангъров

След интервюто с Диков: 3 въпроса, които Кирил Петков е добре да изясни

Главчев: Когато името е точно това, което си представяте

Само 10 магистрати да са с мафията? Може, ама надали

Всичко, което може да се направи за 15 хил.евро на месец

Голямата драматична промяна: ГЕРБ се заварява за абсолютната власт

Иран срещу Израел: Засега вълкът е сит, агнето – цяло

Ситуацията е "подръж малко тая контрабанда, избори идат"

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com