X
 
 

Паралелната (не)реалност

5949 6
photo of Паралелната (не)реалност
Снимка: iStock/Guliver
Не знам дали (вече) се интересувате от новини, минаващи по т.нар. големи български медии, предимно телевизии. Откровено казано, ако не се занимавах с тази професия – не знам още колко време, и аз щях да спра да се интересувам. Не за друго, а защото упорито се опитват да ни натрапят някаква реалност, която не съществува.

Само в края на миналата седмица имаше две изключително скандални новини, които така и не намериха развитие във фокус на общественото внимание. Първата – че с написване на две-три думи и символи в Google можеш да овладееш куп държавни сайтове, сякаш си им администратор. Буквално можеш! И това не е никакво хакерство, не е "ама тези институции са жертва", по г-н Иван Гешев, канещ се да става следващ главен прокурор и защитаващ с тази теза НАП за хакерската атака срещу Приходната агенция. Жертви са, но на друго – на безпределна липса на сиво вещество! Тази липса пречи в България да има каквото и да е, което можем да опишем с думичката "държавност". Тя ще попречи накрая и на държавните тарикати, които си мислят, че може вечно да я карат така.

Ако искате Гештапо – мълчете, сега е моментът

Като цяло политиката е мръсна работа и е въпрос на гледна точка. Твърде често истината има много лица – затова и светът, в който ...

Всъщност, все повече се натрапва усещането, че "държавата" съществува само за да преразпределя спечеленото от мнозинството в полза на малцинството, като междувременно немного успешно се прави, че се грижи за интересите на мнозинството. Тук е мястото и на втората новина – че веднъж годишно ще трябва да ходим в банката, където имаме сметка, за да ни видят ние ли сме, не сме ли. А ако си проявил достатъчно разум да разпределиш парите си на няколко места, за да не тичаш в някой хубав ден както беше с КТБ, тогава обикаляш навсякъде! Тази велика предпазна мярка срещу прането на пари още не е приета, но натам върви. Представям си сега значи как Делян Пеевски, който има декларирани 4 отделни сметки за общо няколко милиона лева, ще ходи да го видят той ли е, не е ли – че ако не е той, КОЙ ли е ... Мартин Петров може пък да ходи повече от веднъж - че току виж заминали още едни милиони ...

Та по тези две теми някой извън обичайните вече заподозрени в интернет да реши да поговори, да вдигне шум? Защото те ни засягат всички, всички до един – за разлика от явно частни случаи на поредната катастрофа някъде си. Щом обаче ни засягат всички, значи засягат и няКОЙ, който може да ни изпляска през устата и нас, тъй като искаме да говорим. И затова минаваме така, паралелно. Докато накрая не ни минат и нас – тогава обаче ще е прекалено късно, защото сме си спинкали в паралелната (не)реалност!

Автор: Ивайло Ачев

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Октомври 4 Октомври преди 1 седмица Профил на трол?
  И разбира се , че ми липсва и аз го Обичам и го чувствам и като мой Баша. И това за Другарят ТОДОР ЖИВКОВ разбира се. Аз без всякакво колебание го поставям на Пантеона на ВЕЛИКИТЕ СИНОВЕ НА БЪЛГАРИЯ и нейни Държавници. И не ме вълнува мненението на Брюксел , Вашинктон, Анкара и особено на Скопие и най малко на вас дето го Мразите. Ето ГИ ВАШИТЕ УПРАВЛЕНИЯ. ЕТО ГИ.
 • Октомври 4.1 Октомври преди 1 седмица Профил на трол?
  Да съвсем сериозно. Направо си искам една България която ще митологизира Другарят Тодор Живков. Една развита и просперираща България в която ще има ЖИВКОВ КОМСОМОЛ.И разбира се вие ачев ще бъдете фашагите/ тоест ЛОШИТЕ/ А , НЕ СТЕ ЛИ ? Отговорът на този въпрос. Правилният отговор на този въпрос дава отговори на почти ВСИЧКО.
  : 4 !
 • Октомври 3 Октомври преди 1 седмица Профил на трол?
  Наскоро 5.08.2019 Народа на БЪЛГАРИЯ имаше една тъжна годишнина . Навършиха се 22 години от както ВЕЛИКИЯТ СИН НА НАРОДА И ВЕЧЕН ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ДЪРЖАВНИЯТ СЪВЕТ НА Н.Р.БЪЛГАРИЯ ДРУГАРЯТ ТОДОР ЖИВКОВ ни Напусна Завинаги.Но идва и 7.09 и ние Народо/Отговорните хора сме длъжни да честваме 108 г от Рождението на Другарят ТОДОР ЖИВКОВ Това трябва да ни зареди с Оптимизъм.
 • Георги Илиев Митев 2 Георги Илиев Митев преди 1 седмица Профил на трол?
  СКАНДАЛИ ВИХРЯТ СЕ ВЪВ ПАРЛАМЕНТА И ВСЕКИ СИ РАЗВЯВА ДОКУМЕНТА.
 • Анонимен 1 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
  А мен пък ме интересува кой е собственикът на Актуално, кой им назначава редакторите и кой им плаща заплатите. Дайте да ви видим и после да си бъбрим за огромния скандал, че веднъж в годината трябва да се покажеш в банката. Става ли?
 • Actualno.com 1.1 Actualno.com преди 1 седмица Профил на трол?
  Написано си е в Търговския регистър кой е собственик, като толкова Ви интересува. С оглед завидното българско ниво в областта на информационните технологии няма да имате проблем да се осведомите!
  : 1 !