Мартин Петров с куп горчиви думи по случая с откраднатите му милиони

15420
Мартин Петров с куп горчиви думи по случая с откраднатите му милиони
Снимка: БГНЕС

"Уникредит Булбанк" е предложила да върне само 10% от откраднатите от служителка на банката близо 4 млн. лева на футболната звезда от близкото минало Мартин Петров и така да бъде приключен скандалният случай. Това сподели той в предаването "120 минути" на bTV.

Припомняме, че Петров олекна с милиони заради личния си банкер Ирина Ч. А. и в крайна сметка се стигна до съд.

Мартин Петров: В България се минават всякакви граници

Мартин Петров е изключително възмутен от лъжите, които заливат общественото пространство в България. След като подаде сигнал до п...

"Знам, че беше август месец. Влязох тогава в клон на дотогава уважаваната от мен банка, която смятах за една институция, която е доста широко позната, както в Европа, така в света, славеща се дотогава, поне аз имах доверие, на една доста сериозна банка. Но явно не е било така. Влязох в клона, защото започнах да подозирам, че служителката, която ме измами, в последно време нямаше добър контакт, както преди беше. И тогава разбрах, че тя е уволнена преди 10 месеца. Никой не ме беше уведомил за това. За съжаление, така започна всичко. Вкараха ме горе в стая, в която ми показаха документи и разписки, аз имах отворени още сметки без аз да знам. За съжаление в тези сметки имаше някакви, както се казва, хвърчащи левове", разказа Петров, цитиран от "24 часа".

Футболистът разказа, че се запознал с банкерката като си отворил сметка, след като имаше слухове, че тя всъщност му е семейна приятелка и дори бил в интимни отношения с нея преди време. Той категорично отрече и някога да ѝ е писал пълномощно. "Тъй като винаги, когато сме се срещали на всеки 6 месеца или на 1 година, когато съм ѝ искал отчет за това какво става в сметките ми, тя винаги ми е вадила някакви листи, в които ми показва някакви суми, някакви графици, листи, на които пише името на банката. Така че тя, когато съм имал нужда да се направи някакъв банков трансфер, да се заплати нещо, винаги ги е извършвала и никога не ми е давала поводи да се съмнявам, че тя, едва ли не прави някакви други машинации", гласеше обяснението на футболиста.

Петров разказа, че банкерката всъщност отваряла подсметки и от там играела с различни фондове, като купувала акции, превеждала и хонорари от негово име, включително през фалшив мейл уж на негово име. "Много умело и добре го е правила и съм сигурен, че не е била сама", подчерта бившето крило на ЦСКА, "Волфсбург" и "Манчестър Сити". 

"Според мен са участвали и други хора в тази машинация и ми е много чудно защо след като се разшумя този случай, доколкото разбрах, банката е уволнила над 20 човека. Защо точно след този случай, а не преди това? Разбрах, че срещу нея е имало и други, в последните години, сигнали, оплаквания от нея за подозиращи я в такива измами", заяви Петров. Той изрази учудване, че Ирина е продължила да работи с неговите пари, след като е била уволнена и попита как така "Уникредит Булбанк" 10 месеца не му казва за уволнението и че той вече не е с този личен банкер.

Случаят "Мартин Петров": Кой е виновен и ще има ли обезщетение?

В над 90% от случаите, когато се констатира такова състояние, банката възмездява клиента. Включително, когато има съмнения за неговото ...

"Как когато аз трябваше да си правя данъчните декларации в Испания 2018 година и тя ми изпраща някакъв лист от "Уникредит Булбанк" вътре със суми, които са моите суми. Откъде го има този лист, как го има? И питам банката, откъде накъде? Те ми казват: "Не, този лист не сме го издавали ние". Как може банката, октомври месец, да ми изпрати един мейл с два реда, че след тяхно разследване не би трябвало да ми възстановят нито един лев?  И след три месеца ми изпращат ново писмо, с което казват да се явя в офисите им, тъй като трябва да ми възстановят някаква сума. Отивам в офисите, хвърлят ми на един лист някаква сума. Аз не я приех и нормално е да попитам: "Добре, чрез какво Ваше разследване, откъде идват тези пари, как идват тези пари, в коя сметка сте ги вкарали и къде са"? Никакъв отговор и досега не са ми дали отговор нито на мен, нито на моите адвокати", попита Петров.

"Може би искаха така да го направят - аз да се съглася да взема тази елементарна сума и да се приключи със случая и да кажат: "Ето, той взе сумата". Аз ги попитах: "Добре де, тези пари в коя сметка са? При положение, че аз все още имам сметки при Вас, които все още не са затворени". И те ми казаха: "В една сметка, която ние сме открили". Какво ще рече една сметка? И не ми и казват откъде идват тези пари. Как са преценили при положение, че преди три месеца ми изпращат мейл, че не трябва да ми възстановят нито един лев, след три месеца те решават да ми възстановят?! Как, защо и от къде?", отговори Мартин Петров на въпрос дали от банката по този начин са му предложили сделка, за да се приключи случаят. Той обясни, че предлаганите пари са били 10% от липсващата му сума и че тезата на банката е, че става въпрос за взаимоотношения "клиент - банка".

Къде сега е банкерката? Петров не знае и каза, че има подаден сигнал до прокуратурата и тя е издирвана, но нищо конкретно не му е съобщено от държавното обвинение до този момент.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Мъжът ѝ я замерил с порцеланова чиния: Жена е с порезни рани

Засякоха шофьори, карали с 90 км/ч над ограничението в Сливенско

Започна дело за крупна измама с пенсионни вноски в Пловдив

"Дано смъртта ми е лека": 4 години от убийството на Милен Цветков

Опразниха кошарата на човека: Откраднаха овце и агнета във Врачанско

Задържаха руски гражданин в Бургас – ето защо

Пуснаха от ареста обвинения за поругаването на гроба на патриарха

Подхвърлила на полицаите две по 20лв.: Задържаха украинка в Слънчев бряг

Обвинените в контрабанда посещавали Рашков в МВР, Коцев скрил за часовника си

Петя Банкова и Стефан Димитров остават за постоянно в ареста

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com