Парите на Пеевски - камък в блатото

18236
Парите на Пеевски - камък в блатото
Снимка: БГНЕС

Малко над 37 млн. лева дивидент от тютюн, близо 5 милиона лева в банката, още около 3 млн. долара в банкови сметки и около 300 000 евро, също в банкови сметки, няколко коли, 1 къща и 2 апартамента плюс няколко офиса (в София, в Пазарджик и във Велинград) - това е декларирал официално като имущество депутатът от ДПС Делян Пеевски.

Коментар на редактора

Гарга гарвану Очите не вади!

"Заваляха съвети: не се намесвай, не взимай отношение, прехвърли отговорността на местната структура, трай си и не понасяй негативи зар...

Честно казано, вече не знам какво да кажа. В главата ми звучат единствено думите на мой колега какво да е заглавието на материала, докато гледахме данните: "Пеевски си е*а мамата" ... А малко преди това си говорихме и за поредния "телевизионен" термин - "клинична тъпота". Май обаче не е само телевизионен - след като вече почнаха в официални декларации да излизат десетки милиони. Явно остава все повече за официалните декларации - икономическият ни модел определено работи за няКОИ. Не този там със спестените банички или ябълки за първия милион, да не вземете да се объркате!

Ако някои в НАП, ДАНС или корупционната комисия със съкращението, дълго като поредицата цифри в сметките на Пеевски, случайно вземе да се заинтересува как един депутат успя за има-няма три години ОФИЦИАЛНО да придобие няколко десетки милиона, може и да забравя за "клиничната тъпота". Сигурно обаче няма. Точно както няма да си идат Пеевски и компания. Позволяваме им - не ни пречат явно, не ни интересува достатъчно.

Помня, че имаше едни принципи на демокрацията - като си на публичен пост, забравяш за частен бизнес. Защото Пеевски тези милиони ги придобива СЛЕД като е вече в парламента, не преди това. И то с продажби на дялове, на акции - а как ги е придобил тези дялове и акции? Имаше и още някакви работи като конфликт на интереси, търговия с влияние. Ала-бала истории у нас - тормозят само някой с още не съвсем измрели мозъчни клетки, но за кратко. До следващия отчет как я кара блатото.

п.п. Обяснението за парите на Пеевски е просто - много пушачи има в тази държава. Майтап бе, Уили. Не съвсем - има много малко достатъчно изпушили!

Пеевски декларира 37 млн. лева дивидент от тютюн, а в банка - 4 млн. лева, 3 млн. долара, 300 хил. евро

Малко над 37 млн. лева дивидент от тютюн, близо 5 милиона лева в банката, още около 3 млн. долара в банкови сметки и около 300 000 евро...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АКТУАЛНО:

А защо Малкович не постави "Под игото"? Ще се съизмери с "Хъшове"

Случаят Даная или защо моралът е най-важен за едно общество

Завръщането на легендарния лечител и мъченик Мангъров

След интервюто с Диков: 3 въпроса, които Кирил Петков е добре да изясни

Главчев: Когато името е точно това, което си представяте

Само 10 магистрати да са с мафията? Може, ама надали

Всичко, което може да се направи за 15 хил.евро на месец

Голямата драматична промяна: ГЕРБ се заварява за абсолютната власт

Иран срещу Израел: Засега вълкът е сит, агнето – цяло

Ситуацията е "подръж малко тая контрабанда, избори идат"

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com