Статусът на годината - среща между Путин и Архимед

15021
Статусът на годината - среща между Путин и Архимед
Снимка: фейсбук

Статусът на годината е излъчен в огромна конкуренция, но вече имаме ясен победител - и никакви оставащи 8 месеца народно творчество няма да могат да го победят. Публикуван е от потребител с име Каролина Александрова, лайковете и споделянията растат като търкаляща се снежна топка. Ето какво гласи негов откъс:

НОВИ ЗАКОНИ В РУСИЯ ❗️

СМЪРТНА ПРИСЪДА ЗА УБИЙЦИ НА НЕВИННИ ХОРА , КАКТО И ЗА ИЗНАСИЛВАЧИ И ПЕДОФИЛИ ❗️

ДОЖИВОТНА ПРИСЪДА ЗА ПОБОЙ НАД ЧОВЕК И ЖИВОТНО ❗️

ПЕНСИИ , ПАРИ ЗА ДЕЦА И ЗАПЛАТИ ВДИГНАТИ ТРОЙНО И ЗАКОН С КОЙТО НИКОГА ДА НЕ БЪДАТ СВАЛЕНИ ❗️

СТАЖЪТ ЗА ПЕНСИЯ СЕ НАМАЛИ ДВОЙНО❗️

СЪС ЗАКОН НЯМА ДА ИМА БЕДНИ ❗️

СЪС ЗАКОН НЯМА ДА СЕ КРАДЕ ❗️

АКО НЯКОЙ СЕ ОПЛАЧЕ ОТ НЕМОТИЯ И АКО НЕ МОЖЕ ДА СИ НАМЕРИ РАБОТА ЩЕ ИМА ВЪЗМОЖНОСТ ЛИЧНО ДА СЕ СВЪРЖЕ ПО ТЕЛЕФОНА И НА ЖИВО С ВЛАДИМИР ПУТИН ЗА ДА МУ НАМЕРИ РАБОТА ❗️

С тези закони една държава ще бъде рай за живеене и няма да има престъпления .

С такъв лидер можеш само да се гордееш .

Това са законите, които трябва да ги има на всякъде по света ❗️

 

Трудно е да се удържи на такава великолепна алхимия между направени в могъща леярна закони, тяхната наивна невъзможност, комичния патос и небивалици. Разбира се, най-добрият момент е този с всеки безработен, който ще може да се свърже по телефона или на живо с Владимир Путин и той веднага ще му намери работа. Някакъв гигантски кол център в Кремъл, в който изнемощял по цял ден Путин отговаря на телефонни обаждания и безропотно организира около себе си отечествено бюро по трудо, а никой не остава на улицата. 

Но има други неща, извън смехотворните. Например: няма информационно съобщение, коментар, анализ, журналистически текст, който да може да предизвика такова разпространение. 12 хиляди лайка и 7 хиляди споделяния означава тираж от стотици хиляди; тираж, който е невъзможен и за най-талантливия носител на "Пулицър". Лекотата и скоростта, с която подобни изплисквания се разпространяват в социалните мрежи, е абсолютно непосилна за медийната среда. Подобна автоматика и машина за съдържание отдавна е изпреварила всичко останало, тя може да задава и определя дневен ред, да вдъхва пристрастия, сантименти, политическа ориентация, позиция в референдум, избори, битови пререкания, позиция за всичко. Дайте ми опорни точки и ще повдигна света. После ще го изровя, преобърна, ще рестартирам големия взрив, ще направя земята плоска за част от секундата, а после ще я повдигна на гърба на костенурки. 

Трето и интересно: от образа на Путин, пък и не само неговия: образа на Запада, на Украйна, на политически лидер, можеш да направиш и изваяш всичко. Няма нищо по-малко задължително от това реалният Путин да съвпадне с този от картинката. Ако прочетете нехумористично съобщението (това става на петия-шестия път), ще видите, че статусът просто въплъщава най-големите беди на прехода и анонсира наивното им разрешаване в ръката на гръмовержеца. Той е нещо като Хан Крум, цар Симеон, някакъв много късен и вече реализиран през стъпалата на утопията финал на равноправието, благополучието, благоденствието . Земята, както е написано, след законите на Путин, става "рай за живеене", настъпва второто пришествие, което е пришествието на справедливостта и закона. Краят на мъките. А с възраженията ви, че например точно толкова е изпляскал Соломон Паси, който написа, че "трябва да скопим българския лъв", напълно ще се съгласим. Никой не е казал, че безумията са чак толкова избирателни и се натрупват само от едната страна. Казваме, че безконтролното им, безкритично разпространение сложи край на всичко онова, което много прецизно и много наивно смятахме за разумно.  

 

Автор: Райко Байчев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АКТУАЛНО:

Случаят Даная или защо моралът е най-важен за едно общество

Завръщането на легендарния лечител и мъченик Мангъров

След интервюто с Диков: 3 въпроса, които Кирил Петков е добре да изясни

Главчев: Когато името е точно това, което си представяте

Само 10 магистрати да са с мафията? Може, ама надали

Всичко, което може да се направи за 15 хил.евро на месец

Голямата драматична промяна: ГЕРБ се заварява за абсолютната власт

Иран срещу Израел: Засега вълкът е сит, агнето – цяло

Ситуацията е "подръж малко тая контрабанда, избори идат"

За всички има място под Феномена. В скута му - тоже

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com