X
 
 
 

В Библията е използван специален код за прикриване на лоши новини

10919 10
photo of В Библията е използван специален код за прикриване на лоши новини
Библията е свещена книга, която обаче не е само вдъхновение за вяра и молитви, но и повод за десетки изследвания, теории, анализи, проучвания на учените, свързани с нейното написване и отправените чрез нея послания. Сега изследователите разкриват нова идея, която може да шокира някои. Според тях в Библията е използван секретен код, създаден за привидно прикриване на съобщаваните лоши новини.

Изследователите твърдят, че кодирането на посланията е разработено специално за използване при споменаването на смъртта.

Прикриването на лоши събития е практика, прилагана в съвременната политика, но за пръв път, както става ясно, е използвана още в Библейски времена. Във връзка с това британски и американски учени твърдят, че са разкрили тайната на феномена «Genesis Death Sandwich», който отразява поразителната разлика между двете ключови понятия „живот“ и „смърт“.

Началните и завършващите изречения в Библията съдържат части, в които се говори за живота, а смъртта се споменава само в средата на книгата. Експерти от университета Кил обясняват, че това е първата известна подобна техника, известна като „поставяне в скоби“ или „вилица“. Образно казано – лошите новини са поставени в средата между добрите, като пълнеж на сандвич (откъдето и „Genesis Death Sandwich»). Както е известно, подобна техника често се използва в политиката, когато се говори за неизгодни теми. Сега става ясно, че този подход съвсем не е нов и датира още от времето на свещеното християнско писание.

Откритието има голямо значение за хората, изучаващи Библията и интересуващи се от темите, които са изложени в нея. Използването на този подход ясно доказва, че авторите на свещената книга са притежавали уменията и таланта на истински политици.

Изследователите разказват и как точно са достигнали до това откритие. Те са използвали специална програма за търсене, представяща текста във вид на мрежа, в чиито квадрати се „заключват“ отделни фрагменти. Резултатът е графично изобразяване на това как изглежда текст, съдържащ лоши и добри новини.

СУ: Потопът от Библията резултат от сблъсък на астероид със Слънцето

В понеделник от 16:00 часа във физическия факултет на СУ ще се състои семинар на тема: "Космически влияния върху глобалните изменения н...

Схемата на "сандвича" - животът в червено, смъртта - в зелено:

Редактор: Анна Маринова

Actualno.com

Етикети:

0 Коментара

Кафене

Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.