В държава с милиони убийци смъртта е логично явление

13412
В държава с милиони убийци смъртта е логично явление

Няма нужда да чакаме резултатите от разследването на вчерашния зловещ инцидент в тунела "Витиня". Защото всички знаем защо се случи тази катастрофа и защо се случват всички останали - защото някой си мисли, че е безсмъртен на пътя.

Незнайно защо у нас го няма схващането, че когато на един човек му се даде книжка и кола, е същото все едно му се дава картечница. С нея той може да убива. По невнимание или нарочно, от нехайство или прекалено самочувствие, той може да убива - други и себе си.

Движението по "Витиня" в посока София е възстановено

Движението през тунела „Витиня” на автомагистрала „Хемус“ в посока София е възстановено. Това съобщи за Агенция...

Това е най-важното нещо, което трябва да започнат да разбират българските шофьори - настоящи и бъдещи - че колата е машина за убиване. Затова трябва всеки божи ден да подхождат изключително внимателно към всяка ситуация на пътя и да спазват правилата за движение, защото те са измислени именно с такава цел - да минимизират възможно най-много риска.

Само че за българския шофьор е унижение да спазва правилата. Негово кредо в живота е, че най-лошото, което може да стане по пътищата на България, е всички да започнат да спазват правилника. Защото той е тъп и наредбите му създават предпоставки за ПТП-та. А не, както сега...

И тази преобладаваща маса от арогантни шофьори мачка всеки, който случайно се е заблудил да спазва закона. Така точно на "Витиня" е ежедневна практика да се лети със 100 км/ч и ако някой реши да кара с ограничението, веднага бива подложен на звукова атака от останалите. За да се осъзнае.

И така до следващата смърт. И следващите трупове. Покрай виновните загиват и невинни, но това явно няма значение. Защото останалите милиони шофьори у нас, които не са били в тунела и не са видяли смачканите коли и петната кръв, продължават да карат като убийци и самоубийци. Цъкат с език на новините от катастрофата и на следващия ден се качват в колата и карат по-бързо от допустимото, изпреварват неправилно, и търсят следващите жертви на войната по пътищата.

Верижна катастрофа с над 30 автомобила на Витиня, има загинали*

Тежка верижна катастрофа с над 30 автомобила е станала в тунел Витиня. Първоначалната информация бе, че сблъскалите се коли са били 50....

А през това време държавата спи.

Докато карането пил не е предумишлено убийство, докато превишената скорост и рисковите маневри не се наказват, държавата ще има още трупове за броене.

И никой не вярва на новите мерки. Не защото няма да са ефективни, а защото някой трябва да ги приложи. И тук у нас идва трудната част. Защото полицията в България не става за нищо. И 100 закона с убийствено строги санкции да се приемат, ако корумпираните търтеи в полицията не бъдат накарани да работят, все тая.

Защото от десетиления е ясно, че българският шофьор няма да разбере, че когато е арогантен, става убиец. Той трябва да бъде принуден да се страхува от закона. Защото явно няма страх от смъртта.

Новите шофьори ще имат 2/3 от досегашния брой точки през първите 2 години

Новите водачи ще имат 2/3 от досегашния брой точки за 24 месеца. Това каза старши комисар Благородна Макева, зам.-директор на Главна ди...

Автор: Десислава Любомирова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com