За ромите – говорене на ангро

11118
За ромите – говорене на ангро
Снимка: БГНЕС

Европа, либералите и милионите за интеграция – тези са причините, според военния ни министър Красимир Каракачанов, да се стига до случаи като убийството на телевизионната водеща Виктория Маринова. Каракачанов изложи тезата си пред Нова телевизия.

Коментар на редактора

Семките в Борисовата глава

"Не мога да допусна при толкова много усилия, които полагаме, да има пропуски, единствените ми претенции към строителите са били качест...

Не за пръв път военният министър основно говори по теми, които не са му в ресора. Но не е изненадващо – това му е навик от години наред извънпарламентарно и маргинално опозиционно присъствие. Въпросът обаче е какво точно говори специално по темата с ромската интеграция.

Ромите лъжат, крадат, ограбват, убиват. Това Каракачанов не го казва чак толкова остро, но го намеква постоянно, когато има повод. Още не е стигнал до момента, в който да каже, че на този етнос това му е вродено по рождение, но КОЙ знае ... Но най-лошото е, че Каракачанов не обелва и дума за ролята на държавата.

Кой, г-н министър, е отговорен за разпределението на средствата за интеграция на ромите? Кой избира на кого да даде пари? Кой контролира за какво се харчат тези пари? Ромите или "държавата"? А КОЙ е държавата?

Ще припомня, че в средата на месец юни ТАЗИ ГОДИНА, Народното събрание отхвърли мониторинговия доклад за 2017 година по Националната стратегия за интегриране на ромите. Тогава 83-ма депутатите го одобриха, но 85 – не. Същото се случи и на ниво комисия. От доминиран от управляващите парламент да отхвърли такъв доклад – това значи само едно, г-н Каракачанов – че НЕ СИ ВЪРШИТЕ РАБОТАТА КАТО ДЪРЖАВНИЦИ!

Властово "регионално" безочие

"Нанков е на по-ниска позиция. Не можете да ме убедите, че той не заслужава повече да работи в сектора си". Това заяви вицепремиерът То...

Така че хайде да не говорим на първо място за "тази част от обществото" - по стенограмата на Министерския съвет от 10.10.2018, а да поговорим за "другата част от обществото" - тази, заради която България е на предпоследно/последно място във всяка позитивна и на първо/второ място във всяка негативна международна класация. Сещате ли се коя е отговорната за това част от обществото, агент Иван, или ви трябва подсказка? И наясно ли сте, ама наистина наясно колко (без)отговорна продължава да е същата "тази част от обществото"?

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АКТУАЛНО:

Само с единия евроатлантизъм не става, трябва си и кеш

А защо Малкович не постави "Под игото"? Ще се съизмери с "Хъшове"

Случаят Даная или защо моралът е най-важен за едно общество

Завръщането на легендарния лечител и мъченик Мангъров

След интервюто с Диков: 3 въпроса, които Кирил Петков е добре да изясни

Главчев: Когато името е точно това, което си представяте

Само 10 магистрати да са с мафията? Може, ама надали

Всичко, което може да се направи за 15 хил.евро на месец

Голямата драматична промяна: ГЕРБ се заварява за абсолютната власт

Иран срещу Израел: Засега вълкът е сит, агнето – цяло

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com