X
 
 

Папа Франциск изнесе служба пред почти милион вярващи в Мадагаскар

911 0
photo of Папа Франциск изнесе служба пред почти милион вярващи в Мадагаскар
Снимка: Getty Images/Guliver
Почти милион вярващи посетиха тържествената меса на папа Франциск в покрайнините на столицата на Мадагаскар - Антананариво, съобщи Ватиканът, пише БГНЕС. Част от хората пристигнаха часове, преди да започне събитието. Други пък си опънаха палатки, дни по-рано, за да си осигурят достатъчно подходящо място, откъдето да наблюдават службата. Силният вятър, който издигаше облаци от пясък и прах, не уплаши вярващите.

Пред събралото се множество Франциск говори срещу клановатa култура на привилегии и корупция в страната. Той ползва този термин, за да опише малцината богати и множеството, което живее в крайна бедност. Много от събралите се да чуят проповедта на Франциск бяха облечени в бяло и златно, каквито са цветовете на Ватикана. Други дори носеха тениски с лика на папата.

Папата призова всеки да промени начина си на живот, за да спаси планетата

Папа Франциск призова хората от цял свят да направят промени в ежедневните си навици, за да спрат климатичните промени и да окажат нати...

Според местните власти, месата на Франциск е най-голямото публично събиране в историята на Мадагаскар. Тя обаче не е прецедент за папата. Рекордът на Светия отец са шестте милиона души, пред които той изнесе меса във филипинската столица Манила през 2015 г. Мадагаскар е втората спирка от африканската обиколка на Франциск. Той беше в Мозамбик, а след това ще се отправи към Мавриций.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
Кога тръгва новото предаване на Слави?

Ще прави ли Слави Трифонов телевизия? И наистина ли е отложил учредяването на партията си? От 15 септември насам жълти вестници и сайтове подлагат...