X
 
 

Руска държавна банка по погрешка отпусна 12 млрд. долара на африканска страна

1095 0
photo of Руска държавна банка по погрешка отпусна 12 млрд. долара на африканска страна
Снимка: iStock/Guliver
Централноафриканската република (ЦАР) - една от най-бедните държави в света, извади късмет във вторник. Е, поне на хартия. Руската държавна банка ВТБ обяви, че според отчетите ѝ на страната е отпуснат заем от 12 млрд. долара. Това обаче било грешка и реално не съществувал такъв заем, пишат Reuters и Expert.bg.

Сумата присъства във финансовия доклад на банката за тримесечието. В него е включена таблица с финансовите претенции на ВТБ към десетки държави до 1 октомври т.г. и срещу ЦАР стои сумата от 801 933 814 000 рубли (12 млрд. долара).

Руската банка ВТБ би искала да участва в приватизация на активи в Гърция

Руската търговска банка ВТБ е заинтересована от участие във възможна приватизация на активи на Гърция, предаде ТАСС, като цитира директ...

От ВТБ са заявили пред Reuters, че такъв заем за бившата френска колония в действителност няма. "По всяка вероятност това е оперативна грешка в системата, която кодира държавите", обясняват оттам.

От банката обаче не посочват кой е виновен за грешката и как е възможно докладът да е публикуван, без тя да е забелязана.

Говорителят на правителството на ЦАР Анге Максиме Казагуи е коментирал, че няма информация за такъв заем. По думите му обаче не звучи правдоподобно, защото сумата е над дълговия капацитет на страната.

Централноафриканската република има население от 5 млн. души, а брутният ѝ вътрешен продукт възлиза на 1.95 млрд. долара. В последните години Русия има бизнес връзки с държавата - доставя оръжия за армията ѝ. Руснак е и съветникът по сигурността на президента Фаустин-Арханге Тоуадера.

Статистическа санкция за 12 големи руски банки, Франция с още време за дефицита

Една от трите най-големи агенции за кредитни рейтинги в лицето на Moody's свали рейтинга на 12 руски банки, като сред тях личат имената...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
6-те зодии, родени да бъдат сами

За повечето хора самотата е бреме, свързано с вътрешни преживявания, емоционален психологически страх и липсата на положителни перспективи....