8 души са присъствали на срещата на Тръмп-младши с руската адвокатка

2467
8 души са присъствали на срещата на Тръмп-младши с руската адвокатка
Снимка: Getty Images/Guliver

Срещата на сина на президента на САЩ Доналд Тръмп с руската адвокатка Наталия Веселницкая е била в присъствието на поне 8 души, съобщи CNN като се позова на осведомен източник.

Освен вече огласените от медиите лица – Тръмп-младши, шефът на предизборния щаб Пол Манафорт, зетят на президента Джаред Къшнър, Веселницкая, лобистът Ринат Ахметшин и музикалният критик Роб Голдстоун, са присъствали още двама души. Единият е превеждал, а вторият бил „представителка на семейство от Русия, която искала да ѝ бъде организирана среща”, съобщи CNN. Имената на последните двама присъствали не се съобщават.

Руската адвокатка, предизвикала скандала с Тръмп-младши, е нямала американска виза

Руската адвокатка Наталия Веселницкая, която стана център на внимание заради скандала с Доналд Тръмп-младши (срещата между двамата в "Т...

The New York Times по-рано съобщи, че Ахметшин е казал, че преводач е бил Анатолий Самачорнов.

Самачорнов призна, че през този период работил за Веселницкая, но не коментира информацията за присъствието си на срещата.

По-рано американски медии съобщиха, че синът на президента – Доналд Тръмп-младши, през юни м. г., с посредничеството на Емин Агаларов, се срещнал с адвокатката от Русия Наталия Веселницкая, очаквайки тя да му даде някакъв компромат срещу Хилари Клинтън.

Синът на Тръмп съобщил за The New York Times, че на срещата с Веселницкая „бързо станало ясно, че тя няма значима информация”. Тръмп-младши казал, че след това присъствалите на срещата преминали към въпроса за осиновяване на деца, което било и целта на разговора, а евентуалното наличие на компромат било използвано „само като предлог за срещата”.

CNN пусна видео с неприятни за Тръмп кадри, показващи нова руска връзка

Американската телевизия CNN публикува видео, доказващо наличието на серия неформални срещи в Лас Вегас между милиардера Доналд Тръмп, р...

Веселницкая опроверга да е предлагала някакъв компромат срещу Клинтън.

По-късно беше съобщено, че по данни на изданието Daily Beast, на слушанията в комисията по външните работи в камарата на представителите освен адвокатката Веселницкая е присъствал и Ринат Ахметшин, когото изданието нарича лобист на групата на Веселницкая. Daily Beast прави извод за присъствието му въз основа на снимки, които му предал фондът Hermitage Capital. Сенатор Чък Грасли заяви, че Ахметшин е бивш служител на руското военно разузнаване.

В понеделник прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков заяви, че в Кремъл не знаят за адвокатка от Русия, която да е привлякла най-големия син на американския президент на среща с обещание да му даде компромат за Хилари Клинтън. По-късно Песков обяви, че в Кремъл не знаят нищо и за Ринат Ахметшин.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Америка