Адвокатът на Тръмп с контраудар заради импийчмънта (ВИДЕО)

4679
Адвокатът на Тръмп с контраудар заради импийчмънта (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

Адвокатът на американския президент Доналд Тръмп Рудофл Джулиани заяви, че е успял да събере свидетели и документи, които доказват, че демократите, които започнаха процедура по импийчмънт, се опитват да укрият нарушенията на закона от страна на компанията "Бурисма" (Burisma) и участието на сина на бившия вицепрезидент на САЩ Джо Байдън в пране на милиони долари, съобщи РИА Новости.

Демократите започнаха процес на импийчмънт срещу Тръмп, подозирайки го, че е забавил военната помощ към Украйна и е поискал в замяна на предоставянето ѝ Киев да разследва политическия му опонент Джо Байдън и неговия син Хънтър. Тръмп твърди, че е поискал украинските власти да се борят само с корупцията.

"Импийчмънтът, лансиран от демократите за невинно поведение, е предназначен да предотврати разследвания за корупция от времената на бившия президент на САЩ Барак Обама: пране на милиарди щатски долари; злоупотреба с милиарди, главно американски долари; изнудване; подкупи; конспирация с Украйна от страна на Демократичния национален комитет с цел унищожаване на кандидата Тръмп", пише Джулиани в поредица публикации в Twitter.

Джулиани направи това изявление след пътуването си до Унгария, Австрия и Украйна. Той илюстрира туитовете си с фрагменти от разследващ филм, заснет по време на това пътуване, предаде БГНЕС.

Джулиани описва в диаграма финансов поток от 16 милиона долара чрез верига от компании, включително в Кипър, в края на които 3 милиона долара, според адвоката, са отишли при Хънтър Байдън.

Официално писмо от февруари 2016 г., в което се посочва евентуалното участие на Байдън и "Бурисма" в прането на пари, е получено от украинските власти от латвийската прокуратура. Копие на документа беше показано в един от видеоклиповете.

Един от свидетелите, бившият главен прокурор на Украйна Виктор Шокин, e потвърдил, че помни този документ. Според Джулиани, Шокин е уволнен от поста си под натиск лично от Джо Байдън заради разследването за борба с корупцията, което той води срещу "Бурисма". Свидетелските показания на Шокин ще бъде доказателство номер едно, се казва във видеото. Официално обаче Шокин разследва само собственика на "Бурисма" Микола Злочевски.

Друг свидетел е друг бивш главен прокурор на Украйна Юрий Луценко, който зае мястото на Шохин. Според Джулиани, в показанията му се твърди, че бившият посланик на САЩ в Украйна Мари Йованович поне два пъти е излъгала под клетва в Конгреса. Тя е заявила, че Луценко не е дал информация за подозрителна схема за изтегляне в САЩ на 7 милиарда долара. В отговор Луценко показа писмо, което е изпратено до посолството на САЩ през октомври 2017 година. Освен това, твърди Джулиани, Йованович отказвала да издаде визи на онези, които биха могли и биха искали да хвърлят светлина върху "корупцията на Байдън и демократите“.

Имало още трима свидетели, които са наричани "високопоставен служител, дипломат и член на украинския парламент". Всеки от тях, според видеото, потвърждава, че Демократическата партия на САЩ се е договорила с украински служители за намеса в изборите през 2016 г.

Ситуацията около групата "Бурисма" беше в центъра на вниманието след телефонен разговор между президентите на САЩ и Украйна Доналд Тръмп и Владимир Зеленски, за който неназован разузнавач се оплака на ръководството си. Преписът от телефонния разговор беше оповестен публично, след което и самата жалба. В резултат срещу президента Тръмп беше започнато разследване и процедура за импийчмънт.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

Масови протести срещу строгото съкращаване на бюджета за университетите в Аржентина (СНИМКА+ВИДЕО)

И Аризона обвини официално антуража на Тръмп в изборна измама

Търговски кораб се защити от ракета на хутите

Вашингтон с повече информация за изпратените в Украйна ракети ATACMS

Първа пратка оръжие от САЩ за Украйна: Какво получава Киев? (ВИДЕО)

Потвърдено: САЩ са предоставили на Украйна ракети ATACMS с голям обсег

Помощта на САЩ може да потегли към Украйна - Байдън сложи подпис

47-годишна жена е първият евтанизиран човек в Перу

Закон в САЩ: Руски пари може да се харчат за Украйна, забрана за TikTok

Венецуела изгони хиляди от незаконна златна мина

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com