"Айзък" се превърна в ураган

4786
"Айзък" се превърна в ураган

Бурята "Айзък" се превърна в ураган от първа категория, приближавайки Луизиана (южната част на САЩ), която пострада през 2005 г. от урагана Катрина, съобщи Центърът за наблюдение на ураганите.

"Според информациите, които получихме, "Айзък" е достигнал статута на ураган" към 16,20 ч по Гринуич, тъй като ветровете му достигнаха скорост от 120 км/ч, съобщи центърът на страницата си в интернет.

Ураганът се намира на 115 км югоизточно от устието на река Мисисипи и на 250 км югоизточно от Ню Орлиънс, щата Луизиана. Той се придвижва в посока север-запад със скорост 17 км/ч.

По-рано днес американският президент Барак Обама призова жителите на областта да погледнат сериозно на "Айзък", който може "да предизвика значителни наводнения и други щети в обширна зона" по южното крайбрежие на САЩ. Бурята "Айзък" премина в събота през Хаити, като отне живота на 19 души, а шестима са в неизвестност. Тя доведе до отлагане с един ден на откриването на събранието на Републиканската партия във Флорида.

Редактор: Георги Иванов

5 неща, които Ромни трябва да направи, за да победи

Всяко национално проучване на общественото мнение през последните три седмици, или общо 11, показа, че надпреварата между президента Б...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com