Американски конгресмени препоръчаха санкции срещу официални лица от Русия, включително и министри

1869
Американски конгресмени препоръчаха санкции срещу официални лица от Русия, включително и министри
Снимка: Getty Images/Guliver

Законодателната комисия а Камарата на представителите на Конгреса на САЩ одобри изменение на бюджета за отбрана за следващата финансова година (започващ от 1 октомври). В него се препоръчва администрацията да обмисли възможността за налагане на санкции на 35 руски граждани, включително министри, големи бизнесмени, общественици, журналисти. Текстът на документа е публикуван на уебсайта на комисията.

В документа се твърди, че тези лица, според американските законодатели, може да са замесени в нарушения на правата на човека. Отбелязва се, че „в рамките на 180 дни след приемането на закона, президентът на [САЩ] трябва да представи на съответните комисии в Конгреса становище, в което подробно се описва обосновката дали някой от изброените лица отговаря на критериите за налагане санкции, в съответствие с раздела от разпоредбите на„ Глобалния закон за правата на човека Магнитски “.

САЩ наложиха санкции на 9 човека и 4 организации от Русия

Властите в САЩ въвеждат ограничения за деветима руски граждани и четири организации, замесени в инцидента с Алексей Навални. Това се п...

В примерния списък са включени говорителят на руския президент Дмитрий Песков, министър-председателят Михаил Мишустин, председателят на ЦИК Елла Памфилова, първият заместник-председател на администрацията на президента Сергей Кириенко, министърът на селското стопанство Дмитрий Патрушев и министърът на здравеопазването Михаил Мурашко.

В списъка са още директорът на Руската гвардия Виктор Золотов, директорът на ФСБ Александър Бортников, председателят на Следствения комитет на Руската федерация Александър Бастрикин, губернаторът на Санкт Петербург Александър Беглов, кметът на Москва Сергей Собянин. Списъкът включва бизнесмените Роман Абрамович, Алишер Усманов, Олег Дерипаска, Генадий Тимченко, председателя на борда на Газпром Алексей Милер, ръководителя на Роснефт Игор Сечин, председателя на борда на ВТБ Андрей Костин, председателя на Внешекономбанк Игор Шувалов. Освен това в списъка са главният редактор на канала RT Маргарита Симонян, журналистът Владимир Соловьов, генералният директор на Първи канал Константин Ернст.

Поправката има препоръчителен характер. До момента тя не е разгледана от Камарата на представителите в Конгреда. Предложението за приемането на поправката е внесено от конгресмените Том Малиновски от Ню Джърси и Джон Къртис от Юта.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

Гутереш: Човечеството не може да преживее продължение на "Опенхаймер"

Доналд Тръмп не може да плати гаранция от 464 млн. долара

САЩ: Изборите в Русия бяха "изключително недемократични"

След смъртта на милиардерка: Повдигнаха се въпроси за безопасността на Tesla

Стрелба във Флорида: Жертви, ранени и паника на плажа (ВИДЕО)

Температурен рекорд в Рио де Жанейро (ВИДЕО)

Тръмп: Путин "вероятно" е замесен в смъртта на Навални

Протест в Куба: Хората изнемогват (ВИДЕО)

Мъск: Противозачатъчните увеличават риска от самоубийство

HIMARS в Арктика: Сигнал за тревога в Русия за две военни учения на САЩ (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com