Бил Гейтс остава най-богатият американец

24185
Бил Гейтс остава най-богатият американец
Снимка: Getty Images/Guliver

Бил Гейтс остава най-богатият американец за 21-та поредна година с нетно състояние от 81 милиарда долара. Основателят на технологичната корпорация Microsoft е на второ място в света по богатство след мексиканеца Карлос Слим. Състоянието на Гейтс е нараснало с 9 млрд. долара за година.

Списание Forbes за поредна година изготви класация на 400-те най-богати американци. Според данните благодарение на процъфтяващата фондова борса най-богатите хора в САЩ са станали още по-богати. Този факт е повишил прага за влизане - сега той е 1,55 милиарда долара и е най-високият от началото на класацията на изданието на най-заможните хора в Америка през 1982 г. Миналата година прагът беше 1,3 милиарда долара.

Фондацията на Бил Гейтс отпусна 50 млн. долара за борба с ебола

Фондацията на Бил и Мелинда Гейтс отпусна 50 милиона долара за борба срещу епидемията, предизвикана от вируса ебола, който върлува в За...

Поради високия праг 113 американски милиардери не намират място в топ 400, информира БГНЕС.

Изпълнителният директор на Berkshire Hathaway Уорън Бъфет заема второто място с нетно състояние от 67 милиона долара. То се е увеличило с 8,5 милиарда долара. Лари Елисън, който неотдавна обяви, че се отказва от ролята си на генерален директор на софтуерната компания Oracle, е на трето място с нетно богатство от 50 милиарда долара, увеличение с 9 милиарда долара.

400-те най-богати американци притежават общо състояние от 2,29 трилиона долара, повишение с 270 милиарда долара спрямо миналата година. Това е почти колкото брутния вътрешен продукт на Бразилия. Средното нетно състояние на милиардерите в класацията е рекордните 5,7 милиарда долара, със 700 милиона долара повече спрямо миналата година. Цели 303 души в топ 400 са увеличили богатството си тази година, само 36 имат по-малко състояние спрямо миналата година.

 

Бил Гейтс се оттегли, индиец е новият генерален директор на Microsoft

Американският софтуерен гигант Microsoft обяви, че създателят на компанията Бил Гейтс напуска поста си на председател на борда и ще бъ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com