X
 
 

Бразилският президент обиди най-известната природозащитна организация в света

689 2
Бразилският президент обиди най-известната природозащитна организация в света
Снимка: Getty Images/Guliver
Бразилският президент Жаир Болсонаро нарече екологичната организация "Грийнпийс" "боклуци", а природозащитниците счетоха изявлението му за комплимент от някой, който "унищожава околната среда", предаде БГНЕС.

Журналисти зададоха на президента на Бразилия въпрос във връзка с критиките на "Грийнпийс" относно новия съвет за Амазонка, който от гледна точка на организацията няма ясни цели, планове и бюджет за тяхното изпълнение.

Най-големият син на бразилския президент изглежда е прал пари

Най-големият син на президента на Бразилия Жаир Болсонаро отрече обвинения, че е замесен в изпирането на пари, откраднати от публични с...

"Какво е "Грийнпийс”"? Каква е тази мерзост, която се нарича "Грийнпийс"? Това са боклуци, следващият въпрос", бяха думите на Болсонаро, цитирани от изданието Globo.

Офисът на "Грийнпийс" в Бразилия публикува прессъобщение, което гласи, че Болсонаро е "неподходящ за длъжността, която заема".

Според природозащитниците, това не е първата "небалансирана реакция на голямо разнообразие от хора", с която организацията се е сблъсквала в дългата си история. "Току-що се сблъскахме с още един от тях. В такива случаи недоволството на тези, които унищожават околната среда, звучи като комплимент", заяви представителят на "Грийнпийс" в Бразилия.

Болсонаро не за пръв път блести със скандално поведение - припомнете си друг емблематичен случай в този материал!

Actualno.com

Етикети:

  • Анонимен 2 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
    Грийнпийс немат нищо общо с екологията. Те са обикновени комунисти екоталибани.
  • Анонимен 1 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
    Тази хамериканска пионка я насадиха там, за да унищава природата и да точи припрдни ресурси, в което са най-дорби!
Срещата на върха за евробюджета вероятно ще има втори дубъл
Срещата на върха за евробюджета вероятно ще има втори дубъл

Европейският съвет възобнови работата си по бюджета на общността за 2021-2027 година едва днес следобед, след като вчерашното извънредно заседание...

Естествени камъни според зодията
Естествени камъни според зодията

В много култури се смята, че природният камък притежава сила и необяснима енергия. Приема се, че всеки представител на Зодиака има собствен камък...

Последно в Актуално