Дилма Русеф: Процесът по импийчмънт няма да донесе политическа стабилност

694
Дилма Русеф: Процесът по импийчмънт няма да донесе политическа стабилност
Снимка: Gettyimages

Президентът на Бразилия Дилма Русеф предупреди, че процесът по импийчмънт, започнал срещу нея ще навреди на стабилността на Бразилия.

"Това няма да доведе до политическа стабилност. Защо няма да донесе политическа стабилност? Защото това разрушава основите на демокрацията", заяви държавният глава, цитирана от AFP.

Русеф, която може да бъде отстранена от длъжност най-рано следващия месец, заяви на пресконференция с чуждестранни журналисти, че нейните опоненти извършват конституционен преврат. 

Комисия в бразилския парламент препоръча отстраняването на Дилма Русеф

Специална комисия в бразилския парламент препоръча отстраняването от длъжност на президента на Бразилия Дилма Русеф, предаде France Pre...

"Този процес на импийчмънт всъщност не е процес на импийчмънт", каза тя, като определи случващото се като „заговор” на нейните съперници, които „не могат да я победят на избори”. 

„Това е опит за заобикаляне на избори от група, която не би могла да бъде избрана иначе”, заяви тя. 

Русеф отхвърли обвиненията срещу нея, че е взела държавни заеми, за да покрие бюджетни дупки в изборната година. Тази счетоводната практика, по думите й, е приета в много страни и „се е използвала и от предишните бразилски власти”, заяви Русеф, като подчерта, че „няма правно основание за импийчмънт”. 

"Аз съм жертва на процес, основан на груба несправедливост и правна и политическа измама и в същото време преврат”, заяви тя.

Дилма Русеф: Никога няма да подам оставка

Бразилският президент Дилма Русеф категорично отхвърли възможността да се оттегли от поста си. "Никога няма да подам оставка". Това на...

Квалифицираното мнозинство от депутатите в долната камара на бразилския парламент вече гласува срещу прекратяването на процедурата по отстраняването на Русеф, припомня БГНЕС.

За продължаване на процеса за импийчмънт на Русеф бе необходимо инициативата да бъде подкрепена от не по-малко от две трети от парламентаристите от долната камара (342 гласа). Бразилското правителство вече призна поражението на Дилма Русеф. 

Сега процедурата ще продължи в горната камара. Последната дума е на Сената.

Междувременно в Бразилия се разрастват протестите с искане на оставката на Дилма Русев, на фона на последните разкрития за спорни назначения в държавната администрация. Вчера в толицата Бразилия хиляди демонстранти се събраха пред сградите на президентството и на парламента

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com