X
 
 

Джъстин Трюдо печели изборите в Канада

614 0
photo of Джъстин Трюдо печели изборите в Канада
Снимка: Getty Images/Guliver
Либералната партия на досегашния канадски премиер Джъстин Трюдо спечели федералните избори, съобщават "Ройтерс" и "Спутник".

Предварителните данни на канадската избирателна комисия обаче показват, че партията на Трюдо не е получила абсолютно мнозинство. Това означава, че той ще остане на власт, но с миноритарно правителство, което ще се нуждае от подкрепата на по-малка партия от левицата.

Ще оправдаят ли изборите в Канада надеждите на Джъстин Трюдо?

Канадците гласуват на общи избори днес, като предварителните проучвания прогнозират правителство на малцинството, тъй като Либералната ...

Либералите бележат победа в 158 от 338-те избирателни окръга, което е 33,2% от гласовете. За абсолютно мнозинство обаче е необходима победа в най-малко 170 окръга.

Второто място на изборите е за консерваторите - те получиха подкрепа от 34,3% от избирателите, отбелязвайки победа в 120 избирателни окръга.

На федералните избори в Канада, които се проведоха вчера, гражданите избираха членовете на Камарата на общините - долната камара на канадския парламент.

Трюдо, който взе властта през 2015 г. като харизматична фигура, беше замесен в скандал със свои стари снимки, както и с корпоративно дело за корупция. Сега той ще трябва да разчита на Новата демократична партия, за да прокара ключови закони.

Джъстин Трюдо се появи с бронежилетка на предизборен митинг (СНИМКА)

Канадският премиер Джъстин Трюдо беше забелязан да носи бронежилетка и беше заобиколен от охрана по време на предизборен митинг, след к...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители