X
 
 

Доналд Тръмп: САЩ изостават от Русия в създаването на космически войски

2141 0
Доналд Тръмп: САЩ изостават от Русия в създаването на космически войски
Снимка: Getty Images/Guliver
Съединените щати изостават зад Русия и Китай в създаването на космически войски, заяви американският президент Доналд Тръмп по време на изказването си пред избиратели в Кентъки, цитиран от Фокс Нюз, цитиран от БГНЕС.

"По мое нареждане Пентагона понастоящем работи по разработването на шестия вид в американските въоръжени сили - Космическите сили", заяви ръководителят на Белия дом.

Вижте какви заплати получават Доналд Тръмп и Владимир Путин

Хората често се чувстват неудобно да питат какви са заплатите на познатите и дори близките им. При възнагражденията на президенти и пре...

"Междувременно Китай вече е започнал, Русия също вече е започнала (да създава космически войски). Но ние имаме най-прекрасните хора в света, произвеждаме най-доброто снаряжение в света, правим най-добрите ракети, танкове и кораби в света", добави Тръмп.

По-рано американската администрация обяви създаването на отделен тип войски - Космическите сили. Тези промени обаче не влязоха в подписания бюджет за отбрана през 2019 г.

Предвижда се средствата за създаване на космически сили да бъдат включени в бюджета за 2020 г. Редица експерти обаче, включително сред бившите лидери на Пентагона, вече изразиха съмнения относно целесъобразността на решението на Тръмп, тъй като де факт космически сили в САЩ вече действат в продължение на много години във военновъздушните сили и стратегическото командване на страната.

В момента международните договори забраняват разполагнето в космоса на оръжия за масово унищожение. Досега никоя от страните, които имат достъп до космически технологии официално не е разположила оръжия в космоса.

Тръмп: Сорос плаща за протестите срещу Кавано

Американският президент Доналд Тръмп обвини активистите, трупащи се във Вашингтон за протест срещу номинирането на Брет Кавано за Върхо...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално