Екипажът на SpaceX се подготвя за полет

1493
Екипажът на SpaceX се подготвя за полет
Снимка: Pixabay

Четиримата са готови за полет. Какво символизира мястото на всеки от тях за човечеството?

Милиардерът Джаред Айзъкман стои зад проекта. Той беше този, който нае полета за своя сметка, като покани трима анонимни хора да се присъединят към него, чрез доста оригинален подбор. Всяка седалка е определена да символизира нещо важно, съобщи АФП.

Айзъкман е командирът на мисията. 38-годишният американец е основател и главен изпълнителен директор на Shift4 Payments, която предлага на магазини и ресторанти услуга за обработка на транзакции с банкови карти. Той я създава, когато е на 16 години, в мазето на семейния дом.

Вече можем да си купим билет за туризъм в космоса

Virgin Galactic започва да продава билети на "космически туристи", като цената на едно място започва от 450 000 долара, съобщава БГНЕС....

Пристрастен към пилотирането, Айзъкман държи рекорд за полети по целия свят с лек реактивен самолет и е квалифициран да управлява няколко военни самолета. През 2012 г. той основава компания, осигуряваща обучение на пилоти от ВВС на САЩ, наречена Draken International. Женен, баща на две дъщери, той винаги е бил запален по космическите изследвания. През 2008 г. Айзъкман стана свидетел на излитането на борда на руска ракета в Казахстан на един от първите частни туристи, посетили Международната космическа станция, Ричард Гариот. След този опит той се свърза с SpaceX. Неговото място символизира „лидерство“.

Хейли Арсено е лекувана като дете от рак на костите, като именно Джаред Айзъкман организира набирането на средства. Днес тя работи в същата болница като асистент на лекар. На 29 години тя ще бъде най-младият американец, изпратен в орбита около Земята, и първият човек с протеза, който ще излезе в Космоса. Тя ще бъде медицинският мениджър за мисията. Седалката й носи „надежда“.

Сиан Проктър, на 51 години, преподава геология в малък колеж в Аризона. Родена в Гуам, баща й е работил в НАСА по време на мисиите „Аполо“. Тя участва в експеримент в Хавай, симулиращ живот на Марс, и два пъти кандидатства в НАСА, за да стане астронавт. През 2009 г. тя беше сред няколко десетки финалисти сред повече от 3500 кандидати. Тя ще бъде едва четвъртата афроамериканка, излетяла в Космоса. Тя ще бъде пилотът на мисията, подпомагайки командира. Спечели мястото си, което представлява "просперитет", като създаде сайт за онлайн продажби, свързан с Космоса, като част от предприемачески конкурс, организиран от компанията на Айзъкман.

Крис Семброски е 42-годишен ветеран от ВВС на САЩ, служил в Ирак. Сега Семброски работи в авиационната индустрия за Lockheed Martin в щата Вашингтон. Той беше избран, след като направи дарение като част от набиране на средства за болница „Св. Джуд“. Седалката му символизира „щедрост“. Неговата роля ще бъде да помага при управлението на товара на борда и комуникациите със Земята.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

Демократите в САЩ спасиха законопроекта за Украйна и Израел от крайнодесни републиканци

Директорът на ЦРУ: Без нова помощ Украйна може да загуби войната още тази година

Конгресменка, родена в Украйна, поиска орязване на военната помощ за Киев

Илон Мъск иронизира ударите на Израел по Иран

САЩ наложиха вето на искането на Палестина да се присъедини към ООН

Семейство Кенеди подкрепи Байдън

ФБР: Китайски хакери се готвят да атакуват инфраструктурата на САЩ

САЩ са против пълноправно членство на Палестинската автономия в ООН

Аржентина обяви, че иска да се присъедини към НАТО като глобален партньор

Който гласува помощ за Киев, да стане част от украинската армия: Идея на крайнодясна конгресменка

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Америка