Грандиозен корупционен скандал разтърси ФИФА

11771
Грандиозен корупционен скандал разтърси ФИФА
Снимка: Getty Images/Guliver

Грандиозен корупционен скандал разтърси световния футбол. Главният прокурор на САЩ Лорета Линч, която е главно действащо лице на атаката срещу корупцията във ФИФА, разкри любопитни подробности преди пресконференцията относно арестите, осъществени днес, предаде Sportline.bg.

Високопоставени членове на ФИФА са арестувани по обвинения за пране на пари, вземане на подкуп и рекет през последните две десетилетия. Общо седем служители на ръководния футболен орган бяха арестувани днес, като са им повдигнати обвинения в измама, рекет, пране на пари и други.

Бойко и корупцията - дупе и гащи?

Бившият правосъден министър на Румъния Моника Маковей е нарушила добрия тон, защото се бърка във вътрешните работи на България и критик...

Сред задържаните е и вицепрезидентът на световната централа Джефри Уеб. 

Обвиненията на американските власти са за взимане на подкуп в размер на повече от 150 милиона долара. В замяна на това членовете на ФИФА трябвало да осигуряват доходоносни рекламни договори и телевизионни права за големи футболни турнири.

Американското министерство на правосъдието публикува изявления на Линч, която заявява, че изборът на ЮАР за Мондиал 2010 е повлиян от подкуп, както и изборите за ръководител на ФИФА през 2010.

Какво още беше разкрито около скандала, конспирациите, действали в продължение на две десетилетия и кои са имената на деветима от задържаните четете в Sportline.bg.

Методи Андреев: В БАБХ действа организирана престъпна група

В Българската агенцията по безопасност на храните (БАБХ) действа организирана престъпна група и отстраненият директор Пламен Моллов не ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com