Искат импийчмънт на Дилма Русеф

4079
Искат импийчмънт на Дилма Русеф
Снимка: Getty Images

Председателят на долната камара на парламента на Бразилия Едуарду Куня прие днес внесеното от представители на опозицията предложение за импийчмънт срещу президента Дилма Русеф, съобщи телевизия "Глобо".

Авторите на предложението обвиняват държавния глава във финансови нарушения, които, според тях, са извършени по време на предишния й мандат. Администрацията на Русеф манипулирала правителствени сметки с цел да получи повече обществени пари за предизборната кампания.

Неймар: Благодаря на Господ, че не съм инвалид

Суперзвездата на бразилския национален отбор по футбол Неймар късно снощи даде прочувствена пресконференция, на която заяви, че при сбл...

По-нататъшната съдба на искането за импийчмънт ще зависи от решението на председателя на парламента. Ако той даде ход на процедурата, за разглеждането й ще се сформира специална комисия с представители на всички парламентарни фракции. Ако при гласуване в долната камара искането бъде подкрепено от две трети от депутатите, т.е. с 342 гласа, президентът ще бъде отстранен временно от длъжност, а разглеждането на въпроса за импийчмънт ще бъде предадено на Сената / горната камара /, който ще вземе окончателното решение. Представителите на опозицията признават, че все още не могат да разчитат на необходимия брой гласове в долната камара.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com