Ислямисти вече заявиха: Вендета за Бин Ладен

34195
Ислямисти вече заявиха: Вендета за Бин Ладен
Снимка: Getty Images / Guliver

Американският командос, който се обяви за убиец на Осама Бин Ладен, вече е мишена на фанатици, искащи отмъщение за лидера на "Ал Кайда", пише БТА.

38-годишният Роб О'Нийл, който е бил "тюлен" - боец от елитното подразделение на военноморските сили на САЩ - каза вчера пред вестник "Вашингтон пост", че е застрелял лидера на терористичната мрежа "Ал Кайда" с един куршум в главата на 2 май 2011 г. в Пакистан.

Разкриха името на войника, убил Осама

Британският вестник "Дейли Мейл" разкри името на американския морския пехотинец, ликвидирал Осама Бин Ладен. Това е Робърт О`Нийл, ...

Джихадисти веднага са заплашили, че ще убият О'Нийл, разкри американският център за следене на ислямистките сайтове SITE. Послания на арабски и английски език, придружени от снимки на бившия командос, приканват джихадистите да отмъстят за смъртта на Бин Ладен.

Едно от тях, на арабски гласи: "Ще изпратим на "вълците единаци" в Америка снимките на този Робърт О'Нийл, който уби шейх Осама Бин Ладен..." Друг апел, и на двата езика, се обръща "към вас, драги ми мюсюлмани в Съединените американски щати, пред вас се открива шанс да влезете в рая".

О'Нийл обясни, че е решил да признае публично, че е застрелял основателя на Ал Кайда, след като това така и така е било разкрито от сайта на бивши "тюлени" SOFREP. От SOFREP обясниха, че са направили това в знак на протест срещу предстоящото на 11 и 12 ноември излъчване по американската телевизия Fox News на документален филм "Мъжът, който уби Осама бин Ладен", в който се появява 38-годишният екскомандос. О'Нийл аргументира решението си да участва във филма с факта, че все повече и повече хора научавали, че той е ликвидирал лидера на Ал Кайда и е било въпрос на време името му да изплува в публичното пространство. Бившите "морски тюлени" по правило трябва да пазят мисиите, в които са участвали, в най-строга тайна.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com