"Ислямска държава" пое отговорност за нападението в Тексас

5567
"Ислямска държава" пое отговорност за нападението в Тексас

Радикалната групировка "Ислямска държава" пое отговорност за атаката, която двама мъже извършиха по време на изложба на карикатури на пророка Мохамед в американския щат Тексас. Това съобщава AFP.

Според двама анонимни правителствени източници стрелците са съквартирантите Елтън Симпсън и Надир Соофи от Финикс. Според съдебни документи Симпсън е бил под наблюдение от 2006 г. насам. През 2011 г. е бил осъден за това, че е излъгал агент на ФБР.

Един от лидерите на "Ислямска държава" вероятно е убит

В Ирак е убит един от лидерите на „Ислямска държава“, известен под псевдонима Абу Ибрагим аш Шишани, предаде телевизия Pre...

Мъжът е бил осъден на три години пробация и глоба в размер на 600 долара. Според същите документи е имало и неуспешен опит неговото име да бъде сложено в списъка с лица, на които им е забранено да летят със самолет в или извън САЩ.

Нападателите бяха застреляни, след като откриха стрелба по патрулна кола, охраняваща изложба на карикатури на пророка Мохамед в тексаския град Далас. При престрелката е бил ранен един от служителите на сигурността.

Посетителите на изложбата, която се е провеждала в закрита зала, не са разбрали за случващото се докато на мястото не е пристигнало полицейско подкрепление.

 

Отвътре: ИД безжалостно осветява това, което Западът се опитва да скрие

Единственият западен журналист Юрген Тоденхьофер, който в продължение на 10 дни интервюира бойци на Ислямска държава, издаде книга &bdq...

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com