X
 
 

Жертвите на "Флорънс" се увеличиха

4184 0
photo of Жертвите на "Флорънс" се увеличиха
Снимка: Getty Images/Guliver
Ураганът "Флорънс", отслабнал до тропическа буря, причини гибелта на още трима души в американските щатите Северна Каролина и Южна Каролина. Така общият брой на жертвите нарасна от 5 на о8, съобщава CNN според БГНЕС.

Часове по-късно броят на жертвите отново беше коригиран - те станаха 13, като се съобщава и за починало дете. 

Жертви и разруха в САЩ и Филипините след силните урагани, най-лошото обаче предстои

Ураганът "Флорънс" в САЩ и тайфунът "Мангхут" във Филипините отнеха животи и нанесоха огромни щети, но за съжаление е възможно да имат ...

По-рано, полицията в Северна Каролина направи корекция в статистическите данни за загиналите. Бяха добавени още двама души към трагичния списък на жертвите на бедствието.

СНИМКИ: ПОРАЖЕНИЯТА ОТ УРАГАНА "ФЛОРЪНС"

Според Националния център за наблюдение на ураганите в САЩ, "Флорънс" се намира на 85 километра западно от Мъртъл Бийч (Южна Каролина) и се движи на запад със скорост от 1.3 м/сек., а скоростта на вятъра достига до 20.1 м/сек.

Властите в щатите Джорджия, Вирджиния, Северна Каролина, Южна Каролина, Мериленд, също и в столицата Вашингтон, въведоха режим на извънредна ситуация. Бурята вече доведе до наводнения в няколко региона на Южна и Северна Каролина. В някои градчета по крайбрежието водата достигна до височина от 60 сантиметра само за два дни, като прогнозите са водният стълб да нарасне до 1 метър. По-рано бе обявена евакуация на крайбрежните райони, чието население е над 1,5 милиона души. На източното крайбрежие на САЩ бяха анулирани повече от хиляда полета, насрочени за петък и събота.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално