Как да празнуваме Хелоуин, но да се спасим и от COVID-19?

1821
Как да празнуваме Хелоуин, но да се спасим и от COVID-19?
Снимка: Pixabay

В последните години празникът Хелоуин стана повод децата да излизат от домовете си, за да събират бонбони. Тази година обаче пандемията от COVID-19 поставя някои предизвикателства за любителите на този празник, информира БГНЕС. Как можете да се забавлявате и все пак да сте в безопасност този Хелоуин?

Хиляди хора по света партита с костюми и игри, за да отбележат този празник, като прекарат известно време с приятели и семейството си. В условията на пандемия празнуването на Хелоуин е по-сложно, тъй като социалните събирания могат да улеснят разпространението на SARS-CoV-2. Въпреки това според различни изследвания и анкети, пандемията няма да спре хората да тръгнат по чуждите домове с децата си.

ТОВА е вашият Хелоуин костюм според ЗОДИЯТА!

ОВЕН Овните не се страхуват да се борят за това, в което вярват и към което се стремят. Не приемат лесно чуждо мнение, а предпочитат д...

Според прогноза на Statista от септември 2021 г., само в САЩ планираните разходи на домакинствата за костюми за Хелоуин възлизат на 3,3 милиарда долара. Извън тях са и прогнозните харчове за декорации за празника – около 3,2 милиарда долара, и близо 3 милиарда долара за бонбони.

За да се намали броят на заразените от коронавирус, Центровете за контрол и превенция на заболяванията в САЩ оповести списък с действия, които да помогнат на домакинствата да се опазят от заразата.

Първата и най-важна стъпка в списъка, за да защитите себе си и другите от COVID-19, е да се ваксинирате.

На второ място се нарежда изискването децата да не влизат в близък контакт с непознати, когато звънят на вратите, за да искат бонбони или да направят пакост, ако им се откаже бонбон. Задължителното безопасно разстояние са е поне 1.50 метра, съветват здравните власти.

Ужасите за Хелоун в атракционите тази година са идеалното бягство от пандемията

Атракционът на Universal Studios Hollywood е известен със своята богата програма за Хелоуин, когато в тематичния парк в Калифорния се п...

На трето място хората, които излизат навън, трябва често да дезинфекцират ръцете си с дезинфектант с поне 60%-ово съдържание на алкохол. Преди ядене на бонбони децата задължително да мият ръцете си.

На четвърто място, костюмите на децата и възрастните задължително да имат възможност за покриване на носа и устата. Здравните власти препоръчват и ако е възможно, да се носят еднократни костюми.

На пето място се препоръчва задължително в помещенията, в които се събират хора, да има добро проветрение, а домакините да осигурят маски за еднократна употреба, дезинфектант за ръце и кърпички на своите гости.

На шесто място, храната трябва да се носи от вкъщи, или да се консумира в отделни порции, за да се избегне смесване на ястията и консуматорите.

13 странни суеверия и поверия за Хелоуин

През последните години все повече българи празнуват Хелоуин и радват децата си, които нямат търпение да се пременят в нов костюм и да п...

Още: Не ни натрапвайте безмозъчния Хелоуин!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

NYT: САЩ не са дали на Русия цялата налична информация за планираната атака в "Крокус Хол"

Шансът е един на милиони: Американец стана милиардер от лотарията

Извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор

Колумбия изгони аржентински дипломати

"По навик": САЩ свалиха поредните дронове на хутите

Опозицията във Венецуела на ръба на разпадането

САЩ купуват снаряди от Турция, дават ги на Украйна

Обвиниха детска писателка в САЩ, че е убила съпруга си: Ето какво я уличава

Срутеният мост в Балтимор - инцидент за политическа употреба срещу Байдън

Заради хакeри: Криптосекторът претърпя огромен инцидент със сигурността

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com