Мадуро иска специални пълномощия за действия срещу САЩ

10052
Мадуро иска специални пълномощия за действия срещу САЩ
Снимка: Getty Images

Президентът на Венецуела Николас Мадуро поискал от парламента да му бъдат предоставени "специални пълномощия", за да "противодейства на заплахата" от страна на САЩ.

"Специални законодателни пълномощия ще ми позволят да предприемам действия в условията на сложния сценарий, в който се намира Венецуела, за да се гарантира мира и развитието на страната пред заплахата от страна на САЩ", каза президентът.

Във Венецуела разрешиха "из основи" проблема с паническото купуване на храна

Във Венецуела ще започне инсталирането на около 20 000 скенери за пръстови отпечатъци в супермаркетите. Чрез тях по думите на президент...

В случай че му бъдат предоставени специални правомощия, Мадуро ще може да издава укази, които имат силата на закон.

В понеделник президентът на САЩ Барак Обама наложи санкции срещу седем представители на венецуелското правителство. Според Вашингтон, Венецуела нарушава човешките права, преследва "политически опоненти", нарушава свободата на печата, използва насилие и арести срещу протестиращите.

През ноември 2013 г. венецуелският парламент вече предостави на Мадуро специални правомощия. Тогава държавният глава подписа редица укази, които допринасят за засилване на държавния контрол върху икономиката, борбата с корупцията и изпълнението на държавните социални програми.

Предшественикът на Мадуро на високия пост - Уго Чавес /1954-2013/ за 14-те години управление четири пъти получени от парламента специални правомощия, което му позволи да подпише общо над 200 президентски указа със силата на закон. Специални правомощия на Чавес бяха за период от шест месеца до година и половина.

Мадуро тръгва на поход срещу цените на петрола

Венецуелският президент Николас Мадуро започва международна обиколка в търсене на икономическа подкрепа, която да минимизира щетите от ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com