Мадуро се кани да изгони CNN от Венецуела

29065
Мадуро се кани да изгони CNN от Венецуела

Президентът на Венецуела Николас Мадуро възложи на министъра на комуникациите Делси Родригес да уведоми CNN за възможността да бъде прекратена дейността на телевизионния канал в страната, предаде БГНЕС.

"Те (CNN) искат да покажат на света, че във Венецуела има гражданска война, а в действителност тук хората работят, учат и градят своята родина", цитират местните медии изявлението на Мадуро.

По думите на президента става въпрос за възможно пълно спиране на работата на телевизията в страната. "Стига с тази пропагандна война, аз не приемам такава пропаганда срещу Венецуела. Ако те не се поправят, ще си тръгнат от Венецуела", предупреди Мадуро.

По-рано венецуелският президент се закани да бъде спряно излъчването в страната на колумбийския канал NTN24 и обвини в манипулации агенция Франс прес. Претенциите на държавния глава са свързани с отразяването на сблъсъците между антиправителствени и проправителствени сили, в които загинаха шестима души, а десетки бяха ранени.

В същото време американската поп икона Мадона отправи критики към президента Мадуро. Певицата обвинява правителството във "фашизъм" заради начина, по който се справя с протестите в страната.

Венецуела прогони трима американски дипломати заради подривна дейност

Венецуелският президент Николас Мадуро обяви в неделя вечерта, че е наредил "експулсирането на трима консулски служители на Съединени...

В своя публикация със снимка на Мадуро в Инстаграм, Мадона обвинява венецуелския лидер в нарушения на правата на човека. Певицата осъжда и поведението на властите в Русия и Украйна.

"Очевидно Мадуро не знае израза "Човешки права!" Фашизмът е жив и се развива във Венецуела и Русия. Украйна също не изостава", пише Мадона.

Венецуела е разтърсвана от протести в продължение на седмици.

Протестиращите са разгневени заради ширещата се улична престъпност, високата инфлация, корупцията и голямата безработица в страната. В същото време Венецуела има едни от най-големите запаси на петрол в света.

Венецуела въведе двоен курс на долара

Венецуела въвежда плаващ курс боливар/долар, съобщи вицепрезидентът на страната Рафаел Рамирес, предаде БГНЕС. Официалният курс болива...

Мадуро, който пое поста от Уго Чавес миналата година, твърди, че протестите са част от конспиративен план за сваляне на правителството.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com