Майката на Джеймс Фоули обвини САЩ за смъртта на сина си

20835
Майката на Джеймс Фоули обвини САЩ за смъртта на сина си
Снимка: Gettyimages

Майката на обезглавения американски журналист Джеймс Фоули заяви, че е потресена от небрежността, с която властите във Вашингтон са се отнесли към темата за освобождаването на сина й от плен на джихадистите, предаде CNN.

Според нея, операцията по спасяването на журналиста не е била приоритет на властите. В допълнение тя изтъкна, че действията, които семейството на Фоули е предприело, за да го намери, само са "раздразнили американското правителство."

Джеймс Фоули бе обезглавен от терористите от радикалната сунитска групировка "Ислямска държава" /ИД/ на 20 август т.г.

Арабската лига се обяви срещу ИД

Арабски държави се договориха в неделя да предприемат "необходимите мерки", за да се изправят срещу бунтовниците от т.нар. "Ислямска ...

През 2011 г. Фоули е бил задържан в Либия от службите на Кадафи. Той прекарал в плен няколко седмици, след което бе освободен. Джеймс Фоли е отразявал конфликта в Либия за базираната в Бостън агенция Глоубъл пост.

По-късно стана ясно, че терористите от радикалната сунитска групировка "Ислямска държава" /ИД/ са поискали многомилионен откуп, за да освободят пленения американски фотограф Джеймс Фоули, но САЩ отказали да го платят.

Известно е, че САЩ и Великобритания отказват да плащат подкупи за пленени техни граждани, отбелязва New York Times. Световни агенции обаче припомнят, че европейски съюзници на САЩ и по-конкретно Франция и Испания неведнъж са плащали значителни суми за освобождаването на техни граждани.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Америка