Meta съкращава още 4 хиляди работни места

867
Meta съкращава още 4 хиляди работни места
Снимка: БГНЕС

Технологичният гигант Meta Platforms се готви да проведе нов кръг от съкращения на персонала, съобщава новинарският интернет сайт Vox, позовавайки се на няколко източника, запознати с въпроса, предава БНР.

Във вътрешнофирмена бележка, публикувана на таблото за съобщения на Meta във вторник вечерта и видяна от Vox, компанията посочва пред своите служителите, че съкращенията ще започнат в сряда и ще засегнат широк кръг от технически екипи, включително тези, работещи във Facebook, Instagram, Reality Labs и WhatsApp.

Говорител на Meta потвърди, че съобщението е изпратена до служителите, но отказа да коментира повече подробности.

Съкращенията може да са от порядъка на 4000 работни места, каза един от източниците на Vox. Това е в допълнение към съкратените 11 хиляди служители през ноември 2021 г. и съкращенията на 10 000 работни места, обявени от изпълнителния директор на Meta Марк Зукърбърг през март 2022 г.

ОЩЕ: Meta планира хиляди съкращения още тази седмица

Трябва да се има предвид, че в края на миналата година Meta имаше около 86 000 служители по целия свят.

"Това ще бъде труден момент, тъй като се сбогуваме с приятели и колеги, които са допринесли толкова много за Meta", отбеляза Лори Голер, отговарящ в Meta за връзката между ръководството и персонала.

Служителите на Meta в Северна Америка ще бъдат уведомени за съкращенията по имейл между 04.00 и 05.00 часа сутринта тихоокеанско време в сряда сутринта, според бележката на Голер. Извън Северна Америка сроковете ще варират в отделните държави, като някои държави няма да бъдат засегнати от новата вълна съкращения.

Meta планира нови масови уволнения

Собственикът на Facebook Meta планира да освободи около 10 000 служители и да затвори около 5 000 допълнителни отворени позиции във вто...

По-рано Зукърбърг каза, че съкращенията през април ще засегнат технологичните отдели, докато друг планиран кръг от съкращения през май ще се отрази на бизнес страна на компанията.

Продължаващите съкращения в Meta са част от плановете на главния изпълнителен директор Марк Зукърбърг, че 2023 г. ще се превърне в "година на ефективност". Съкращенията са напомняне, че след почти две десетилетия на почти непрекъснат растеж големите технологични компании като Meta сега преминават през интензивен период на съкращения и на мерки за затягане на разходите.

Силициевата долина като цяло преминава през икономически спад, който драстично промени това, което някога се смяташе за работна култура на свободно харчене. Отдавна отминаха дните на неограничени бонуси, пътувания и непрекъснато наемане на нов персонал. И през изминалата година почти всяка голяма технологична компания имаше кръгове от съкращения, като в Meta те бяха особено болезнени.

"Това ще бъде трудно и няма начин да се заобиколи това", написа Зукърбърг в публикация във Facebook от миналия месец. "През следващите няколко месеца лидерите на организациите ще обявят планове за преструктуриране, насочени към изглаждане на нашите организации, отмяна на проекти с по-нисък приоритет и намаляване на нивата на наемане".

Следващият кръг от уволнения в Meta показва, че това не е краят на технологичните съкращения, а само началото на следващата подобна вълна.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

Протест срещу Байдън за Газа, той се шегува с Тръмп (ВИДЕО)

Чили намалява работната седмица

Десетки загинаха при пожар в Бразилия

Мощно торнадо удари САЩ (ВИДЕО)

Байдън готов да се изправи на дебат срещу Доналд Тръмп

САЩ обявиха нов мащабен пакет военна помощ за Украйна, какво включва той?

САЩ заплашиха Си Дзинпин със санкции, ако продължи да подкрепя Русия

Мъск: Америка върви към изчезване

САЩ са унищожили два дрона на хутите

САЩ: Украйна може да използва новите оръжия, за да поразява цели в Крим

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Америка

Протест срещу Байдън за Газа, той се шегува с Тръмп (ВИДЕО)
Протест срещу Байдън за Газа, той се шегува с Тръмп (ВИДЕО)

Президентът Джо Байдън се саморонизира, но се прицели остро в съперника си на изборите Доналд Тръмп на годишната вечеря на Асоциацията на кореспондентите...