Над 50% от американците одобряват досегашното президентство на Джо Байдън

1471
Над 50% от американците одобряват досегашното президентство на Джо Байдън
Снимка: Getty Images/Guliver

Повече от половината американци посочват, че подкрепят досегашното президентство на Джо Байдън одобряват неговия мащабен план за инфраструктурни инвестиции, показват резултати от последното проучване на NBC News, цитирано от БНР.

Според публикуваните в неделя резултати от социологическото проучване, 53% от респондентите одобряват работата на Байдън в Белия дом, включително 90% от анкетираните симпатизантите на Демократическата партия, 61% от независимите и 9% от републиканците, докато 39% от анкетираните не одобряват досегашното негово представяне.

Президентът също така получава американската подкрепа за неговия пакет за облекчаване на коронавирусните последици, който беше приет през март, и предложението му за инвестиции за над 2 трлн. долара в инфраструктурни проекти, насочено към подпомагане на икономиката след пандемията.

Проучването показа, че 46% от американците вярват, че е добра идея пакета от антиковид мерки на стойност 1,9 трлн. долара, чрез който се осъществяват директни плащания до милиони американци и удължава на срока за предоставяне на допълнителни средства за осигуряването при безработица наред с други политики, докато 25% от анкетираните казват, че това е лоша идея, а 26% нямат мнение.

Освен това 61% от анкетираните отбелязват, че вярват, че най-лошата част от коронавирусната пандемия в САЩ вече е приключила, докато само 19% смятат, че най-лошото тепърва предстои.

Инфраструктурният план на Байдън, чиято цел е да съживи транспортната инфраструктура на САЩ, водните системи, широколентовите мрежи и производството, както и борбата с изменението на климата, е също доста популярен сред респондентите, като 59% казват, че планът е добра идея, докато 21% не са съгласни с него и 19% нямат мнение.

Отговорите се разминават съществено според различните партийни линии, като 87% от демократите, 68% от независимите и 21% от републиканците заявяват, че подкрепят инфраструктурния план.

"Това, което не знаем, е дали това е част от стодневния "меден месец" или е нещо по-трайно за администрацията на Джо Байдън", посочи пред NBC News анкетьорът Джеф Хорвит от Hart Research Associates, който е демократ и който проведе анкетата с републиканския социолог Бил Макинтърф от Public Opinion Strategies.

"Това, което знаем, е, че президентството на Джо Байдън спазва определените от него срокове", посочи още Хорвит.

Срещата между Путин и Байдън вероятно ще бъде през юни

Срещата на президентите на Русия и САЩ Владимир Путин и Джо Байдън може да се състои през юни, но окончателното решение ще зависи от мн...

Президентът на САЩ също така получава високи оценки по отношение на справянето с коронавирусната пандемия, като 69% от американците одобряват водените политики за борба с Covid-19, докато 52% одобряват управлението на икономиката.

По въпроса за обединяването на страната и борбата с расовите отношения положителните проценти на анкетираните са съответно 52% и 49%.

Участниците в това проучване обаче са по-малко доволни от начина, по който Джо Байдън се справя с отношенията с Китай, въпросите с оръжията, сигурността по границата и с имиграцията. Анкетата също така показа, че 80% от хората все още вярват, че САЩ все още са предимно разделени, въпреки обещанието на Байдън да обедини страната след като поеме управлението.

Анкетата беше проведена след 1000 пълнолетни в цялата страна в периода от 17-и до 20-ти април.

Още: Повечето американци оценяват позитивно Байдън след 100 дни на поста

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

Директорът на ЦРУ: Без нова помощ Украйна може да загуби войната още тази година

Конгресменка, родена в Украйна, поиска орязване на военната помощ за Киев

Илон Мъск иронизира ударите на Израел по Иран

САЩ наложиха вето на искането на Палестина да се присъедини към ООН

Семейство Кенеди подкрепи Байдън

ФБР: Китайски хакери се готвят да атакуват инфраструктурата на САЩ

САЩ са против пълноправно членство на Палестинската автономия в ООН

Аржентина обяви, че иска да се присъедини към НАТО като глобален партньор

Който гласува помощ за Киев, да стане част от украинската армия: Идея на крайнодясна конгресменка

Сенатът на САЩ отхвърли републиканските искове за импийчмънт на вътрешния министър

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Америка