Най-малко 11 торнада вилняха в американски щат (ВИДЕО)

1597
Най-малко 11 торнада вилняха в американски щат (ВИДЕО)
Снимка: 0fjd125gk87 / Pixabay

Националната метеорологична служба потвърди, че най-малко 11 торнада са ударили в Илинойс, едно от които в Индиана, по време на лошото време във вторник вечерта (27.02), предава ABC 7. Бурята също носи градушка, колкото яйце, проливни дъждове, много светкавици и силни ветрове.

В северното предградие Мънделейн една сграда е претърпяла големи щети и е обявена за необитаема, оставяйки всички 59 жители на улицата.

„Бях в кухнята, когато ми се стори, че чух трясък на влак или нещо много силно“, казва Джанет Скейлс. Жилищната сграда, в която живее претърпява щети, но не толкова сериозни, колкото съседната. „Хубавото е, че сме живи. Нищо не ни се случи“, каза Мария Агире. Агире е живяла в апартамента си в Мънделейн 16 години преди снощната буря. Нейната 11-годишна дъщеря Йосаханди казва, че семейството й празнувало рождения ден на майка й, когато сирените за торнадо започнали да вият. "Просто крещях, грабнах децата си и хукнах към тоалетната. Беше толкова страшно. Толкова треперех", казва Мария.

Още: Мощно торнадо връхлетя Индонезия, има ранени (ВИДЕA)

Шефът на пожарната в предградието Бил Ларк каза, че един жител е имал доста кошмарно събуждане. „Един обитател лежи в леглото си и вижда как покривът действително се повдига от сградата и се връща обратно“, казва Ларк. 

Пострадалите 

Няма данни за пострадали освен едно 11-годишно дете, което има леко нараняване, съобщава Ларк. Червеният кръст създаде временен подслон в Протестантската църква на общността. Преподобният Алекс Молозай казва, че неговата църква е готова да приюти хората толкова дълго, колкото е необходимо.

Някои от най-големите щети в Hoffman Estates са в MedServ Equipment Corp., бизнес за медицинско оборудване, който губи около една трета от покрива си и претърпява щети. „Когато се върнах тази сутрин, тогава започнах да забелязвам, че е много по-лошо от това, което си мислехме“, казва собственикът Дейв Бешоар. Електропроводи, скъсани от мощни ветрове, оставиха няколкостотин негови съседи без отопление през нощта, тъй като температурите падат до 20 градуса.

Още: За първи път: Торнадо връхлетя Уисконсин през февруари (ВИДЕО)

„Чуваш сирените за торнадо, свиваш рамене, защото винаги се случва на някой друг, но когато се случи на теб, предполагам, че всичко, което можеш да кажеш, е хей, това са просто неща, могат да бъдат заменени. Стига никой да не е пострадал, всички сме добре“, каза Бешоар.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

Ключова визита: Илон Мъск води преговори с лидер на Китай (ВИДЕО)

Харви Уайнстийн е приет в болница в Ню Йорк

Протест срещу Байдън за Газа, той се шегува с Тръмп (ВИДЕО)

Чили намалява работната седмица

Десетки загинаха при пожар в Бразилия

Мощно торнадо удари САЩ (ВИДЕО)

Байдън готов да се изправи на дебат срещу Доналд Тръмп

САЩ обявиха нов мащабен пакет военна помощ за Украйна, какво включва той?

САЩ заплашиха Си Дзинпин със санкции, ако продължи да подкрепя Русия

Мъск: Америка върви към изчезване

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Америка