Нападателят на полицаи край Капитолия е смятал, че се провежда разузнаване срещу него

4678
Нападателят на полицаи край Капитолия е смятал, че се провежда разузнаване срещу него
Снимка: Getty Images / Guliver

Виновникът за инцидента край сградата на Конгреса на САЩ редовно е пишел в социалните мрежи, че американските разузнавателни служби провеждат операции срещу него. Предполага се, че мъжът може да страда от психично разстройство, информира ТАСС. По непотвърдена информация, 25-годишният Ноа Грийн е публикувал съответни публикации в Instagram, включително през последните няколко дни. Той е изразявал увереност, че "американските власти го преследват". Вярвал е, че „правителството на Съединените щати е враг номер едно за чернокожите“.

Според нападателя, специалните служби са се опитали да го отровят, както и да повлияят на психиката му. Източници на телевизионния канал CNN твърдят, че въпросните записи показват, че Грийн може да е страдал от психични разстройства. Предполага се, че той подкрепя и движението "Нация на исляма" със седалище в Чикаго, Илинойс. Организацията е основана е в Мичиган през 1930 г. По-специално представители на движението заявяват, че са за разпространението на тази религия за подобряване на положението на афроамериканците.

Терорист ли е бил нападателят във Вашингтон?

Американските власти смятат, че виновникът за инцидента край комплекса на Конгреса на САЩ е жителят на щата Индиана Ноа Грийн, който е ...

Редица уважавани правозащитни организации в САЩ обвиниха движението в предразсъдъци срещу белите, расизъм, антисемитизъм и изкривяване на разпоредбите на исляма. Те също така подчертаха, че „Нацията на исляма“ разпространява екстремистки и сепаратистки идеи, защитава превъзходството на черните над белите.

Припомняме, че заподозреният удари с кола двама полицаи в центъра на Вашингтон и след това, се е блъснал в ограда. Слязъл от автомобила и с нож в ръка се насочил към служителите на реда, пренебрегвайки заповедите им да хвърли оръжията си. Той не изпълнил нареждането и се наложило да го застрелят. Двамата полицаи бяха ранени и хоспитализирани, единият от които впоследствие почина.

Президентът на САЩ Джо Байдън разпореди знамената, развяващи се над правителствени сгради в САЩ и в чужбина да бъдат спуснати, за да се отбележи смъртта на полицейския служител Уилям Евънс. „Докато скърбим за загубата на друг смел полицай от Капитолия, аз наредих да се свалят знамената на Белия дом“, заяви американският лидер в писмено изявление. Байдън подчерта, че непрекъснато получава информация за инцидента от своя "съветник по националната сигурност и ще получава нова информация в хода на разследването".

Американският президент отбеляза, че „с огромна болка в сърцето е научил за жестоката атака“, довела до смъртта на Евънс, който е служил в полицията на Капитолия в продължение на 18 години. Белият дом публикува изявление на Байдън, в което се казва, че знамената на Съединените щати ще се веят наполовина до 6-ти април, както и над всички правителствени сгради и територии - посолства, военни бази и кораби".

Тръмп обяви извънредно положение във Вашингтон

Американският президент Доналд Тръмп обяви извънредно положение и изпрати федерална помощ на властите във Вашингтон във връзка с усилия...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

Нетаняху: Антисемитизмът в кампусите на САЩ наподобява Германия през 30-те години

САЩ въвеждат нови правила за храната в училище: Ето какво ограничават

При закъснял или отменен полет в САЩ: Връщат пари вместо ваучери

Масови протести срещу строгото съкращаване на бюджета за университетите в Аржентина (СНИМКА+ВИДЕО)

И Аризона обвини официално антуража на Тръмп в изборна измама

Търговски кораб се защити от ракета на хутите

Вашингтон с повече информация за изпратените в Украйна ракети ATACMS

Първа пратка оръжие от САЩ за Украйна: Какво получава Киев? (ВИДЕО)

Потвърдено: САЩ са предоставили на Украйна ракети ATACMS с голям обсег

Помощта на САЩ може да потегли към Украйна - Байдън сложи подпис

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com