Ново разкритие за връзките на Тръмп с Русия. Замесен е синът му

7615
Ново разкритие за връзките на Тръмп с Русия. Замесен е синът му
Снимка: Getty Images/Guliver

Най-големият син на президента Доналд Тръмп – Доналд Тръмп младши, се е срещал с близка до Кремъл адвокатка, като преди това му било обещано да му се предостави компрометираща информация за Хилъри Клинтън.

Това се случило по време на кандидат-президентската кампания в САЩ през 2016-та година, съобщи The New Yourk Times, позовавайки се на петима съветници в Белия дом.

На срещата в Trump Tower , състояла се на 9 юни, са присъствали тогавашният шеф на предизборния щаб Пол Манафорт и зетят на Тръмп – Джаред Къшнър. Разкритията за тази среща се смятат за един от явните публични намеци, че все пак част от щаба на Тръмп са искали да получат компроматна помощ от Русия за изборите. Както е известно в момента в САЩ се води федерално разследване за намесата на Кремъл в изборите. И докато Тръмп постоянно отрича тези обвинения, срещата на сина му с адвокатката от Кремъл е първото потвърждение за лична среща на хора от обкръжението му с приближени до Кремъл.

Путин останал доволен от срещата си с Тръмп (ВИДЕО)

Президентът на Русия Владимир Путин е останал доволен от своята първа среща очи в очи с американския лидер Доналд Тръмп, която стана це...

Името на руската юристка е Наталия Веселницкая. Така и не става ясно дали тя е дала обещания компромат срещу Хилъри Клинтън. Но хората, с които разговаря The New Yourk Times за срещата, твърдят, че очакванията били тя да направи точно това.

Снимка: Getty Images/Guliver

След като бил попитан за въпросната среща, Доналд Тръмп-младши първоначално заявил, че на нея дори не било споменато името на Хилари Клинтън. По-късно, обаче, след като от весника му предоставили разкритията си, Тръмп заявил, че единствената причина за срещата му с Веселницкая по искане на свой познат човек от конкурса "Мис Вселена" от 2013 г., който баща му организирал в Москва. Но след като си разменили любезности, жената сама започнала да обяснява, че разполага с информация относно това, че свързани с Русия лица финансират Националния демократически комитет и подкрепят Хилари Клинтън. Синът на Тръм обаче не объркал внимание на нейните изказвания, защото по думите му „нейните изявления били неясни, двусмислени и неразбираеми".

Г-20 постигна компромис за изменението на климата, но на каква цена?

Страните от Г-20 успяха да избегнат челния сблъсък с Доналд Тръмп относно изменението на климата, оставяйки вратата отворена за Вашингт...

Говорителят на президентския адвокат – Марк Корало заяви в неделя, че "президентът не е знаел за срещата и не е присъствал на нея". От своя страна адвокатите на Джаред Къшнър потвърдиха, че той доброволно е разкрил за срещата, но въпросите за нея трябва да бъдат зададени на Доналд Тръмп-младши.

Припомняме, че американските разузнавателни агенции стигнаха до извода, че руски хакери са работили в полза на Тръмп по време на изборите. Специалният прокурор Робърт Мълър - бивш директор на ФБР, и комисия в Конгреса в момента разследват възможен сговор между щаба на Тръмп и руснаците. Президентът Тръмп категорично оспорва това, но разследването хвърли сянка върху неговата администрация.

След като се завърна от срещата на Г-20 (7-8 юни) от своя страна Тръмп сподели, че "два пъти притиснал Путин за намесата на руснаците в изборите, но той яростно отрекъл". В пост в социалната мрежа вчера Тръмп отбеляза oще, че е време за конструктивна работа с Москва.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

ООН: Азия с най-много щети от климатичните промени

Антъни Блинкен: САЩ не прилагат двойни стандарти за правата на човека в Израел

Байдън: Военната помощ ще пристигне бързо

Тръмп отиде в съда за процеса "пари за мълчание"

Увеличават се случаите на заразени от урина на плъхове в Ню Йорк

Хиляди колумбийци протестираха срещу реформите на президента си (ВИДЕО)

Унищожение на руската армия само с 3% от военния бюджет на САЩ: Данни от американски сенатор

Буквално: Демокрацията пречи на Тръмп да бие Байдън

САЩ може да прехвърлят ракети ATACMS на Украйна следващата седмица

Салман Рушди: Доналд Тръмп е шут и лъжец

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Америка