Ню Йорк гласува за нов кмет

12978
Ню Йорк гласува за нов кмет
Снимка: Getty Images/Guliver

Днес Ню Йорк избира нов кмет - човек, който ще трябва да замени досегашния градоначалник Майкъл Блумбърг, който вече няма право да заема поста.

Двама са кандидатите, които имат реален шанс да спечелят изборите - 52-годишният Бил де Блазио от Демократичната партия и 59-годишния републиканец Джо Лота. Според оценките и прогнозите фаворит е Блазио - 62% според социологическите проучвания срещу 28% за Лота.

Виена - най-доброто място за живот за младите

Виена, столицата на Австрия, оглави Топ 10 на най-добрите места за живеене за млади хора, показва класация на американския онлайн порта...

Който и да спечели, трудно може да достигне популярността на Блумбърг. Досегашният кмет се оттегля с голямо одобрение заради промените в града през 12-те си години управление. Като кмет мултимилиардерът получаваше заплата от 1 долар, финансира кампанията си сам и затова не беше задължен на спонсори. Така събра екип от професионалисти, вместо хора, обвързани с политически партии.

За да подобри здравеопазването и околната среда, Блумбърг повиши цената за паркиране, въведе бързи ленти за автобусите и насърчи използването на велосипеди в града, припомня bTV. Без да се поддава на лобита, той прокара забрана за пушене в ресторантите, баровете и парковете

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com