Ню Йорк видя най-големият ЛГБТ прайд, в Сакраменто неонацисти се развихриха с ножове

2450
Ню Йорк видя най-големият ЛГБТ прайд, в Сакраменто неонацисти се развихриха с ножове
Снимка: Getty Images/Guliver

Най-масовият в историята на Съединените щати парад на представителите на ЛГБТ общността се проведе в Манхатън. Тази година прайдът бе посветен на жертвите от клането в Орландо - посетители на нощния клуб за хора с различна сексуална ориентация. Четиридесет и девет души загинаха, 52-ма бяха ранени при стрелбата, която устрои 29-годишен американец от афганистански произход в нощта срещу 12 юни.

В събитието не пропусна да вземе участие и очакващата номинацията на Демократическата партия за участие в президентската надпревара в САЩ Хилари Клинтън.

Защо хомосексуалистите предизвикват агресия у мъжете?

Ако повечето жени се отнасят към хомосексуалистите с любопитство и дори симпатия, то мъжете често реагират агресивно към тях. Какво ка...

Гей парадът в Манхатън се състоя при много засилени мерки за сигурност. Всички по трасето на шествието - зрители и участници - бяха охранявани от хиляди полицаи.

Междувременно най-малко шестима души са били намушкани с ножове при безредиците, които избухнаха в неделя (26 юни) в град Сакраменто - столицата на Калифорния. Това съобщи ръководителят на противопожарната служба в града Крис Харви. Според него, по време на неонацистка демонстрация, която се провела край сградата на законодателното събрание на щата, между привържениците на редица десни организации, включително Ку Клукс Клан и техни противници е станало масово сбиване.

Според Харви участниците използвали основно, прътове и бухалки. Шестима души са хоспитализирани с прободни рани. Някои от тях са в тежко състояние. Няколко от участниците в сблъсъка са започнали да трошат витрини и стъкла на паркираните наблизо коли. По думите Харви, полицията е успяла да овладее ситуацията.

 

Maroon 5 се включиха в безпрецедентен протест срещу закон за половете

Популярната рокгрупата Maroon 5 се присъедини към артистите, които отменят концертите си в американския щат Северна Каролина заради дей...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Америка