Обама: Договорихме се с Китай за отговорно отношение за климата

3865
Обама: Договорихме се с Китай за отговорно отношение за климата
Снимка: Gettyimages.com

Китай и САЩ трябва да осигурят стабилно развитие на двустранните си отношения, заяви китайският президент Си Цзинпин по време на среща с американския си колега Барак Обама в кулоарите на Световната конференция на ООН по изменението на климата (COP-21), предаде БГНЕС.

"Китай и САЩ трябва да избягват конфликти и антагонизъм, да се придържат към принципите на взаимно уважение и взаимно изгодно сътрудничество, за да се поддържа контакт и да се развива прагматично сътрудничество на регионално и многостранно равнище. И двете страни трябва да работят заедно, за да се гарантира стабилно здравословно развитие на двустранните отношения”, посочи още Цзинпин.

Ще намери ли светът продължение на Протокола от Киото?

Световната конференция на ООН по въпросите на изменението на климата започва официално днес (30 ноември) във Франция, която остава в ус...

От своя страна американският президент Обама обяви, че двете страни са се договорили да действат „отговорно” в борбата с климатичните промени.

Китай и САЩ са двата най-големи замърсители в света. Лидерите на двете държави се съгласиха, че са длъжни да ограничат глобалното затопляне.

„Като двата най-големи източника на емисии, двамата се разбрахме, че е наша отговорност да предприемем действия”, заяви Обама в началото на срещата за климата в Париж.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Америка