Обама и Камерън държат на санкциите срещу Русия, но не искат да дразнят Иран

24985
Обама и Камерън държат на санкциите срещу Русия, но не искат да дразнят Иран
Снимка: Getty Images/Guliver

САЩ и Великобритания смятат, че строгите санкции срещу Русия трябва да бъдат запазени, ако в Украйна не бъде постигнат мир. Това изявление направиха американският президент Барак Обама и британският премиер Дейвид Камерън на съвместна пресконференция в Белия дом.

Двамата лидери обявиха, че Вашингтон и Лондон се обединяват около необходимостта да подкрепят Украйна за провеждане на икономически и демократични реформи, предаде АФП.

"САЩ и Великобритания ще продължат да оказват натиск върху Русия", заяви Камерън, като добави, че кризата ще бъде решена с дипломатически средства. "В същото време ние ще продължим усилията си в подкрепа на Украйна по пътя на реформите, включително с финансова помощ", отбеляза британският премиер.

Президентът на САЩ Барак Обама призова Конгреса да не налага нови санкции на Ирак заради ядрената програма на страната, и заплаши да наложи вето на всяко подобно законодателство, дадено му за одобрение.

Барак Обама свиква световна среща за сигурността

Барак Обама обяви намерението си да проведе на 18 февруари във Вашингтон световна среща за сигурността. Това съобщи главният прокурор н...

„Конгресът трябва да покаже търпение”, каза Обама. Той допълни, че нови санкции биха „подкопали вероятността от намиране на дипломатическо решение по един от най-трудните и продължителни проблеми за националната сигурност, с който сме се сблъсквали от дълго време”.

От своя страна британския премиер Камерън също предупреди да не се налагат нови санкции на Иран.
„По въпроса за Иран, ние оставаме напълно решени да гарантираме, че Иран няма да може да разработи ядрено оръжие. Най-добрият начин да го постигнем е като създадем възможност преговорите да успеят”, каза Камерън.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com