Обама няма нищо против кандидатура на Байдън за следващ президент на САЩ?

3879
Обама няма нищо против кандидатура на Байдън за следващ президент на САЩ?
Снимка: Getty Images/Guliver

Вицепрезидентът на САЩ Джо Байдън е получил "благословия" от Барак Обама да участва в битката за Белия дом на изборите догодина, предаде БГНЕС. Информацията идва от източник от администрацията на Обама.

Изборът за участие в надпреварата за президентския пост трябва да бъде направен от Байдън – решението е само негово. Макар и да не се нуждае от разрешението на президента, за да издигне кандидатурата си, потенциалното участие на Байдън в битката е било сред основните теми по време на вчерашния обяд на двамата политици. Президентът дал ясно да се разбере, че няма да застава на пътя на Байдън, нито да го съветва да не участва в надпреварата.

Доналд Тръмп - американският Владимир Путин?

Той обещава да възстанови величието на страната, без да предлага конкретни планове. Той използва в своята реч груби и вулгарни изрази, ...

От кабинета на вицепрезидента омаловажиха спекулациите за политическото бъдеще на Байдън. "Различни източници продължават да спекулират за нещо, за което не знаят нищо", заяви говорителката на вицепрезидента Кендра Баркоф. "Този обяд беше частна среща между двама души – президента и вицепрезидента".

Според няколко души, замесени в обсъжданията за бъдещите стъпки на Байдън, вицепрезидентът клонял към взимане на решение за участие в изборите, но все още не бил решил напълно, съобщи CNN. Докато повечето демократи подкрепят кандидатурата на Хилари Клинтън, няколко бивши съветници на Обама казали пред CNN, че биха работили за Байдън, ако той се включи в надпреварата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Америка