X
 
 

Официално предупреждение: Ако няма промени в Boeing 737 MAX, ще има още катастрофи

675 0
Официално предупреждение: Ако няма промени в Boeing 737 MAX, ще има още катастрофи
Снимка: Getty Images/Guliver
Американският регулатор на безопасността на полетите каза, че ако пътническият самолет Боинг 737 MAX не бъде променен от производителя, ще има "повече от дузина нови катастрофи, вероятно по една на две или три години", предаде БГНЕС.

Федералната агенция за авиацията (ФАА) направи анализ на самолета, който беше спрян от употреба след две фатални катастрофи в Индонезия и Етиопия.

Boeing 737 MAX може да полети отново в началото на 2020 година

Авиогигантът Boeing обяви, че очаква най-продаваният им модел пътнически самолет 737 MAX да се завърне в употреба през януари, пише АФП...

ФАА призна, че са направили грешка при предишната си оценка на самолета, като агенцията не даде заповед за спирането му от употреба от авиокомпаниите, дори след втория инцидент в Етиопия. Двете катастрофи се отдават на автоматична система за корекция на ъгъла на атака (MCAS) - нова система в последното поколение на 737, който е най-популярния пътнически самолет в света.

Според оценка на риска, изготвена от ФАА, ако Boeing не направи промени в MCAS, през 45-годишният експлоатационен период на около 4800 самолета от този модел ще има повече от 12 катастрофи като тези в Индонезия и Етиопия.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители