X
 
 

Парадокс на изборите в САЩ: Спиране на тока доведе до гласуване на улицата

3196 0
photo of Парадокс на изборите в САЩ: Спиране на тока доведе до гласуване на улицата
Снимка: Getty Images / Guliver
Невероятно, но факт! Спря тока по време на гласуването на междинните избори в САЩ в избирателна секция в гимназията „Седар Блъф“ в Ноксвил, Тенеси.

Според CNN резервният генератор в учебното заведение се оказал неизправен и гласоподавателите трябвало да попълват бюлетините на улицата.

"Провеждаме гласуването с хартиени бюлетини", заяви председателят на избирателната комисия на окръг Нокс, в който влиза града, Клиф Роджърс. За всеки случай той е разпоредил да бъдат доставени повече в района, предаде ТАСС.

Гласуването започна с откриването на избирателните секции в 05:00 часа местно време във Върмонт и ще приключи със затварянето на избирателните секции в Хавай в 18:00 часа местно време Около 36 милиона американци вече са гласували на изборите в Съединените щати.

Провеждащите се днес избори в САЩ са междинни. Ще бъдат избрани 35 от 100 сенатори, всичките 435 членове на Камарата на представителите на Конгреса на САЩ, 39 държавни и териториални управители, както и 6 073 държавни законодатели, съдии и членове на училищните окръжни съвети.

Изборите се наричат междинни, тъй като те ще се проведат две години след последните президентски избори и две години преди следващите през 2020 г. и всъщност те се явяват нещо като референдум за политиката на републиканската администрация на президента Доналд Тръмп.

Американците отиват на избори без да се оплакват прекалено от Русия и Китай

Днес, 6 ноември, Съединените американски щати гласуват на т.нар. междинни избори, при които ще избират 35 от общо 100 членове на Сената...

Самият Тръмп призна това при едно от предизборните събития в Мисисипи, когато заяви, че „тези избори са референдум по въпроса за мен“.

До момента републиканците контролират Конгреса с крехко мнозинство в Сената (51-49) и по-комфортно в Камарата на представителите (236-193 с шест вакантни места).

На тези избори за Сенат демократите са в неблагоприятно положение, защото трябва да се преборят за запазване на 26 места срещу едва 9 за републиканците. В долната камара демократите трябва да спечелят 25 допълнителни места, ако искат да си върнат мнозинството.

Ако демократите поемат контрол върху Сената, всички евентуални номинации на Доналд Тръмп за Върховния съд, за федералната съдебна система или за изпълнителни длъжности в администрацията, могат да бъдат блокирани. Сенатът има последната дума по тези президентски кандидатури.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители