Поддръжници на Дилма Русеф се сбиха с полицията пред бразилския парламент

699
Поддръжници на Дилма Русеф се сбиха с полицията пред бразилския парламент
Снимка: Getty Images / Guliver

Манифестация на привърженици на бразилския президент Дилма Русеф, която започна пред сградата на парламента, завърши със сблъсъци с полицията. Служителите на реда са използвали сълзотворен газ, за да се справят с демонстрантите, предаде БГНЕС.

Решението демонстрацията да бъде спряна е било взето, след като участниците в нея, са започнали да хвърлят срещу полицаите бутилки, камъни и други предмети. Протести на привърженици на Русеф, която е заплашена от импийчмънт, са се провели и в Рио де Жанейро, и в Сао Паоло. Противници на сегашния президент също организираха протестни манифестации в тези градове. Между представителите на двата противникови лагера възникнаха също сблъсъци, но нямаше сериозно пострадали.

Бразилия решава дали да почне процедурата по импийчмънт на Дилма Русеф

Федералният сенат (горната камара на парламента) на Бразилия ще гласува днес (11 май) по въпроса за отстраняването на президента Дилма ...

В близките часове Федералния сенат на Бразилия ще гласува по въпроса за отстраняването на Русеф от длъжност. Ако повече от 50% от сенаторите одобрят продължаването на процедурата по импийчмънт, президентът ще трябва да напусне поста си за най-малко 180 дни, през което време страната ще се ръководи от вицепрезидента Мишел Темер. В течение на тези 180 дни сенаторите ще проучат обвиненията срещу Русеф и ако те не се съгласят с тях, то Русеф ще се върне на поста си. В противен случай Темер ще управлява до изборите през 2018 г. За окончателното ѝ отстраняване от президентския пост е нужно мнозинство от най-малко две трети от сенаторите.

Снимка: Архив

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Америка