X
 
 

Подозрителните пратки в САЩ - до кого ли не, има и шарж върху тази за Бренън

514 0
photo of Подозрителните пратки в САЩ - до кого ли не, има и шарж върху тази за Бренън
Снимка: Getty Images/Guliver
Още два подозрителни пакета са били изпратени до сериозен политик в САЩ, след като по пощата самоделни бомби получиха Барак Обама, Бил и Хилари Клинтън, както и главният прокурор Ерик Холдър, Джордж Сорос и бившият председател на ЦРУ Джон Бренън, но неговата пратка отиде в офиса на CNN, където той работи като коментатор. Всичките опасни пратки са били доставени в периода между 22 и 24 октомври, отбелязват от ФБР.

Двата пакета са били изпратени до члена на Камарата на представителите на САЩ Максин Уотърс, демократ от щата Калифорния, потвърди ФБР.

Евакуираха централата на CNN заради съмнителен пакет

Сградата, в която се помещава телевизия CNN в Ню Йорк, бе евакуирана, съобщиха от медията. Полицията е действала, след като в офиса на...

"В допълнение към петте пратки, за които по-рано стана дума в нашето изявление, ние сега потвърждаваме за съществуването на още две пратки. И двете са били изпратени до конгресмена Максин Уотърс и много си приличат", се казва в съобщението, цитирано от БГНЕС.

На взривното устройство, изпратено до бившия директор на ЦРУ Джон Бренън в редакцията на CNN в центъра на Ню Йорк, е изобразен шарж на знамето на терористичната групировка "Ислямска държава". Това съобщава телевизия NBC, позовавайки се на източници от правоохранителните органи.

Неизвестният изпращач е заимствал идеята за маркировка на устройството от автора на мийм, разпространен в интернет през 2014 г. На пръв поглед маркировката напомня черно-бялото знаме на ИД, но надписите, приличащи на арабски, в действителност представляват силуетите на три жени на високи токчета. Там има и надпис на английски език "Get "Er Done" – фраза на хумориста Лари по прякор Кабелджията. Телевизията уточнява, че тази фраза първоначално е измислена преди четири години от служителите на сайта World News Bureau за пародия на ИД. Този сайт е с десни възгледи.

Същевременно властите в САЩ проверяват информацията за отправен подозрителен пакет до бившия вицепрезидент Джо Байдън. В момента властите се опитват да проследят пакета, който първоначално е бил изпратен на стария адрес на бившия вицепрезидент в щата Делауер. Предполага се, че пратката е върната обратно на този, който я е изпратил.

Изпратиха подозрителни пакети до Барак Обама и Хилъри Клинтън

Предполагаемо взривно устройство е било адресирано до дома на Бил и Хилъри Клинтън в Ню Йорк. Това заявиха от "Сикрет Сървис", цитирани...

 

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители