Порошенко: Условията, които Русия предлага, са неприемливи

28404
Порошенко: Условията, които Русия предлага, са неприемливи
Снимка: Gettyimages

Президентът на Украйна Петро Порошенко заяви, че условията, предложени от страна на Русия, по време на преговорите в Минск са неприемливи, съобщи Reuters.

По думите му „засега няма добри новини”, но надеждата все пак остава.

11 часа продължават преговорите в Минск

Повече от 11 часа лидерите на „нормандската четворка” водят преговори в Минск за регулиране на ситуацията в Украйна. Руск...

Източник на Кремъл е съобщил, че преговорите продължават. Същата информация потвърди и Интерфакс.

По последна информация преговорите от лидерите на страните в „нормандската четворка” продължава в разширен формат, съобщи РИА Новости.

Към президентите  Путин, Оланд, Порошеноки и канцлерът Меркел се присъединиха външните министри на Русия, Германия и Украйна.

Предполага се, че срещата може да продължи още няколко часа.

По-рано бе съобщено, че всички участници от „нормандската четворка” са напуснали залата за преговори след близо 14 часа преговори.

Порошенко: Кризата в Украйна ще се влоши, ако не постигнем съгласие в Минск

Ако на срещата в Минск не бъдат взети съответните решения, кризата в Украйна ще се влоши и може да се премине към разделяне. Така смята...

Тогава от залата за преговори първо е излязъл президентът на Украйна Петро Порошенко, а след него и руският президент Владимир Путин.

Журналистите бяха информирани - без никакви подробности, че има надежда за подписването на мирно споразумение за прекратяване на войната в Украйна.

По информация на Reuters документът предполага сключването на примирие между страните от конфликта от 14 февруари, както и извеждането на тежкото въоръжение и създаването на зони за безопасност.

Източник на ТАСС твърди, че крайното споразумение съдържа 12-13 точки.

Според РИА Новости преговарящите "са се разбрали на 80%" след продължилите цяла нощ преговори. Това, което остава неясно, е положението с останалите 20%.

Порошенко е готов да въведе военно положение

Властите в Украйна са готови да въведат военно положение на цялата територия на страната, ако се стигне до ескалация на конфликта в Дон...

Според Божидар Димитров Луганск и Донецк ще останат за Украйна. Тези две области са разменната монета на Путин.  При една широка автономия, може би Одеска и Харковска област също може да останат в пределите на Украйна.

Междувременно във Facebook се разпространява кратко видео, в което се вижда как президентът на Беларус Александър Лукашенко подличко подръпва стола, на който руския му колега Владимир Путин се кани да седне.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com