Правителството във Венецуела иска разпускането на конгреса

496
Правителството във Венецуела иска разпускането на конгреса
Снимка: Getty Images

Правителството във Венецуела обмисля да поиска от Върховния съд да разпусне конгреса в страната, контролиран от опонентите на президента Николас Мадуро, които се опитват да го отстранят от власт.

Това е поредната маневра в политическия конфликт в страната, която се бори с една от най-тежките си продоволствени кризи.

Опозицията във Венецуела събра нужните подписи за референдум против Мадуро

Дясната опозиция във Венецуела успя да потвърди автентичността на необходимия брой подписи на граждани, за да може да продължи процед...

От страна на Мадуро „са започнали дискусии за искане на консултация с конституционната камара във Върховния съд“ с намерението да се постигне „премахването на Националната асамблея“, заяви говорителят на управляващата коалиция Дидалко Боливар.

Опозицията обвинява Мадуро за дълбоката икономическа криза, която предизвика недостиг на хранителни продукти и пик на кражбите в страната. Тя предприе стъпки за отстраняването на държавния глава откакто пое контрол върху националната асамблея през януари. Мадуро от своя страна отговаря чрез Върховния съд, който според негови критици той контролира.

Боливар посочи, че правителството ще повдигне обвинения на опозиционни депутати в злоупотреба с власт, измяна и нарушаване на конституцията.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com