Путин и Обама провели конструктивен телефонен разговор

7891
Путин и Обама провели конструктивен телефонен разговор
Снимка: Getty Images

"Телефонният разговор между руския и американския президенти Владимир Путин и Барак Обама, който се проведе в сряда вечерта, е бил конструктивен, но не е успял да разреши всички спорни въпроси", обяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

"Диалогът беше конструктивен. Такива разговори, разбира се, не премахват спорните въпроси. Но въпреки това, те са полезни от гледна точка на демонстриране на готовност за справяне със спорни въпроси по пътя на диалога, което носи удовлетворение", заяви Песков.

Важен телефонен разговор между Обама и Путин

Президентът на Русия Владимир Путин е позвънил вчера на американския президент Барак Обама (първият им телефонен разговор от февруари н...

В отговор на въпрос за това дали тези разговори показват "затопляне" на отношенията на Русия и Съединените щати, той заяви, че е позитивно да се отбележи самият факт за диалог.

Двамата президенти не повдигнали темата за Украйна, разкри Песков. Той добави, че диалогът за Сирия продължава, но това не означава, че има съгласие в това отношение.

По-рано руският президент подчерта, че само сирийският народ има право да призове Асад да се оттегли. Въпреки това, той каза, че позицията на Москва в подкрепа на сегашния президент на Сирия се основава на страха, че в противен случай ситуацията заплашва да повтори либийския и иракския сценарий.

Песков съобщи още, че за сега не се планира лична среща между двамата президенти.

Обама: Путин е сериозен фактор за напрежение

САЩ трябва да са готови да дадат решителен отговор на руските предизвикателства, заяви президентът на САЩ Барак Обама. "Ние трябва реш...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com