Рекорден снеговалеж в Отава

2571
Рекорден снеговалеж в Отава
Снимка: БГНЕС

В Отава беше регистриран рекорден снеговалеж, който не е виждан през последните 69 години. Това съобщиха от Националната метеорологична служба на Канада, предаде БГНЕС.

От нощта срещу вторник (16 февруари) до късния следобед на същия ден в канадската столица паднаха 46 см сняг. Предишният рекорд от 2 март 1947 г. бе 40,6 см.

Над 2,1 млн. души са пострадали от снеговалежите в Китай

Повече от 2,1 млн. души са пострадали в резултат на снеговалежа в провинция Юннан в южната част на Китай, предава агенция Синхуа, като ...

Снеговалежът в Отава продължава. Според последните прогнози в града и може да падне над 50 см сняг. По-рано метеоролозите очакваха между 20 и 40 см.

Тежките метеорологични условия значително усложниха живота на жителите на столицата на Канада. Според полицията през деня във вторник са се случили 120 пътно-транспортни произшествия. Градските служби призоваха водачите ако е възможно да не използват лични превозни средства.

Снеговалежът намали пропускателната способност на магистралите и на места има само една лента за движение. Транспортната система на Отава работи със значителни закъснения на обществения транспорт. Всички училищни автобуси бяха отменени през нощта. Възможно е и в сряда някои училища да останат затворени в канадската столица.

Снегът предизвика и забавяне или отмяна на десетки полети от летището на Отава.

Положението в Ню Йорк се нормализира след голямата снежна буря

Забраната за движение на наземния транспорт в град Ню Йорк бе отменена днес 14.00 ч. по Гринуич (16 ч. бълг. време). Това обяви губерна...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Америка