Рекордни студове обхванаха САЩ

24951
Рекордни студове обхванаха САЩ
Снимка: БГНЕС

Рекордни, животозастрашаващи студове обхванаха голяма част от Съединените щати - от Средния запад през юга до североизточните части, предадоха световните агенции.

Очаква се т. нар. полярен вихър - нахлуващ гъст, студен въздух - да понижи рязко температурите в повече от половината от страната днес и утре. Предупреждения за студено време бяха отправени от Монтана до Алабама. Прогнозите са страховити: минус 31 градуса по Целзий във Фарго, Северна Дакота, -35 градуса в Интернешънъл Фолс, Минесота, и -26 градуса в Индианаполис и Чикаго.

САЩ подкрепят иракското правителство, но то трябва да се бори срещу "Ал Кайда"

САЩ подкрепят иракското правителство, но негова е задачата да се бори срещу бунтовниците, свързани с "Ал Кайда". Това заяви американски...

Заради ледения вятър температурите може да се усещат като -50 - -60 градуса, включително -51 градуса в Североизточна Монтана. Дори в щати в дълбокия юг като Джорджия и Алабама прогнозите са за температури
до -17 градуса.

Очакванията са бъдат поставени редица исторически отрицателни температурни рекорди, включително в Чикаго. Много райони в САЩ не са преживявали такъв студ от близо две десетилетия.

"Това е опасен студ", предупредиха метеоролозите, които
определиха условията като животозастрашаващи. При толкова ниски температури хипотермията и измръзванията може да настъпят много бързо.

Кучият студ обхвана и Канада, където в източната част на
провинция Алберта и в северозападно Онтарио бяха отправени предупреждения за екстремно ниски температури. В Уинипег, Манитоба, термометрите показаха -30 градуса по Целзий. В няколко щата в Средния запад на САЩ вчера падна до 30
сантиметра нов сняг. Заледените и заснежени пътища в голяма част от страната, най-вече на север, превърнаха пътуванията в рисковано начинание.

В САЩ се готвят за - 50 градуса, има поне 11 загинали от студовете

Жителите на щатите от Средния Запад и региона на Ню Ингланд в североизточната част на САЩ се готвят за най-тежките през последните две ...

Снеговалежите и ледените дъждове доведоха до анулирането на повече от 3000 полета. Над 1200 от тях бяха от и до международното летище на Чикаго "О'Хеър", на което само до 18 ч. местно време вчера паднаха 28 сантиметра сняг.

Трафикът е нарушен и на аерогарите в Бостън, Мемфис и Нашвил. Международното летище на Ню Йорк "Джей Еф Кенеди" бе затворено за два часа вчера сутринта заради леден дъжд, довел до излизане на пътнически самолет от пистата - инцидент, при който не пострадаха хора. Един човек, 54-годишен мексиканец, обаче загина, а други двама, пилотите, бяха ранени при разбиване на
малък бизнес самолет, идващ от Мексико, при кацане на летището вшикозния ски курорт Аспен, щата Колорадо, в Средния запад на САЩ.

Учебните занятия бяха отменени днес в цяла Минесота, както ив окръзи в Уисконсин, Илинойс, Индиана, Айова и други щати. Държавните училища в Чикаго също ще останат затворени.

(БТА)

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Америка