САЩ готви санкции с мотив "Русия е опитала да попречи на Байдън да стане президент"

3695
САЩ готви санкции с мотив "Русия е опитала да попречи на Байдън да стане президент"
Снимка: Getty Images/Guliver

Русия и Иран са разпространявали дезинформация в опит да повлияят на резултата от президентските избори в САЩ през 2020 година. Това изявление, както съобщава "Ройтерс", се съдържа в доклад на американските разузнавателни служби, предаде БГНЕС.

В хода на предизборната кампания в Съединените щати Русия се е опитала да "очерни" Байдън, се казва още доклада на американското разузнаване. Това е било направено по разпореждане на руския президент Владимир Путин, смятат американските служби. Но това не е била единствената цел - цел е било и да се подкопае доверието в изборния процес в САЩ

Американското разузнаване обвини Русия и Иран в намеса в президентските избори

Русия и Иран са се намесили в изборите за президент в САЩ. Това становище се съдържа в доклад, публикуван днес от кабинета на Националн...

В същото време американското разузнаване не е регистрирало никакви опити на Руската федерация да получи достъп до американската избирателна инфраструктура по време на изборите през 2020 г.

Иран е направил опити да повлияе на изборите в САЩ в опит да попречи на Тръмп да спечели, твърди още американското разузнаване. Китай (КНР) от своя страна не се е опитвал да повлияе на резултата от изборите през 2020 г. в САЩ, се казва в доклада.

Москва нееднократно отрича твърденията на американската страна за всякакви опити на Руската федерация да повлияе на хода на президентските избори в САЩ. И сега реакцията на Русия е такава - обвиненията на американското разузнаване срещу Русия за намеса в изборите в САЩ са безпочвени, заяви руското посолство във Вашингтон.

"Документът, изготвен от разузнавателната общност на САЩ, е поредният набор от безпочвени обвинения срещу страната ни за намеса в американските вътрешнополитически процеси. Изводите от доклада за провеждането от Русия на операции за влияние върху общественото мнение в Америка се потвърждават единствено от доверието на разузнавателните служби в тяхната коректност. Не се предоставят факти или конкретни доказателства", заяви посолството на Русия в САЩ на страницата си във Фейсбук.

Кой е готвачът на Путин, издирван от ФБР?

Името на Евгений Пригожин е обвито в митове и легенди, свойствени за всеки човек, получил огромен финансов ресурс и власт в Путинската ...

Според CNN, Съединените щати може да обявят следващата седмица, че ще наложат нови санкции на Русия заради доклада за руска намеса в президентските избори през 2020 година. Телевизионният канал отбелязва, че санкциите, освен Русия, ще засегнат и Иран, но няма информация какви точно ще са те.

По-рано прессекретарят на американския президент Джен Псаки не съобщи кога може да последват санкции срещу Руската федерация за намеса в изборите на 3 ноември 2020 година. Докладът на американското разузнаване, който приписва на Москва опит да повлияе на резултата от изборите в САЩ през 2020 г., препоръча приемането на съответни санкции.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

Чили намалява работната седмица

Десетки загинаха при пожар в Бразилия

Мощно торнадо удари САЩ (ВИДЕО)

Байдън готов да се изправи на дебат срещу Доналд Тръмп

САЩ обявиха нов мащабен пакет военна помощ за Украйна, какво включва той?

САЩ заплашиха Си Дзинпин със санкции, ако продължи да подкрепя Русия

Мъск: Америка върви към изчезване

САЩ са унищожили два дрона на хутите

САЩ: Украйна може да използва новите оръжия, за да поразява цели в Крим

Украйна получава "до дни" помощ от САЩ: Ето кои доставки вече започнаха

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Америка